Avrasya Zirvesi'nde Krizden Çıkış Masaya Yatırılacak



Marmara Grubu Vakfı, iki cumhurbaşkanı, bir başbakan, üç başbakan yardımcısı, 19 bakan, 32 uluslararası kuruluş ve 40 ülkeden temsilcilerin katılımıyla kriz sürecinden çıkışın en büyük buluşmasını gerçekleştiriyor.

İstanbul'da 5, 6, 7 Mayıs günleri düzenlenecek "13. Avrasya Ekonomi Zirvesi" Ortaasya'yı Türk cumhuriyetleriyle, Balkanlar'ı Avrupa'yla, Ortadoğu'yu Uzakdoğu ve Amerika'yı Afrika ile buluşturacak. Ekonominin ve iş dünyasının önde gelen liderler ve aktörlerinin katılımıyla gerçekleşecek zirvenin, küresel krizden çıkış sürecine ilişkin tartışmalara sahne olması bekleniyor.

Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı Genel Başkanı Dr. Akkan Suver, dün düzenlediği basın toplantısında, 13. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nin programı ile ilgili olarak bilgi verdi. Suver'in verdiği bilgilere göre, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet Bakanları Faruk Çelik, Selma Aliye Kavaf ve Zafer Çağlayan'ın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın hükümeti temsilen katılacakları zirvede birçok milletvekili ve kamu görevlisinin yanında başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) olmak üzere iş dünyası da en üst düzeyde temsil edilecek. Hemen tüm Balkan ve Ortaasya ülkelerinin temsil edileceği zirvenin önemli konukları arasında, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi ve Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, Tacikistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı O.S. Rahimov da bulunuyor.