Avrupa Birliği'nden İstanbul Kültürüne 1.5 Milyon Euro



Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, "Sivil Toplum Diyaloğu; İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti" başlıklı hibe programı ile İstanbul'un kültürel mirasını ve kapasitesini ortaya koyması için kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına toplam 1 milyon 578 bin 900 euro hibe desteği sağlayacak.

Açıklamada, 13 Kasım 2006'da İstanbul'un, AB üyesi olmayan ülkeler kategorisindeki ilk başkent olarak, Almanya'dan Essen ve Macaristan'dan Pecs ile birlikte 2010 için üç Avrupa Kültür Başkenti'nden biri ilan edildiği belirtildi. Hibe programına ilişkin tekliflerin de açıldığının belirtildiği açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti veya AB üyesi ülkelere tabi sivil toplum kuruluşlarının, 2 Aralık Çarşamba gününe kadar Merkezi Finans ve İhale Birimi'ne başvuru yapabilecekleri ifade edildi.

Açıklamada, ayrıca proje başvurusuna ilişkin detaylı bilgiye ise İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın "www.istanbul2010.org" veya Merkezi Finans ve İhale Birimi'nin "www.cfcu.gov.tr" internet adreslerinden ulaşılabileceği kaydedildi.