Avrupa Çelik Köprü Ödülleri 2010



İlki 2008 yılında gerçekleştirilen Avrupa Çelik Köprü Ödülleri’nin (European Steel Bridges Award) ikincisi, 2010 yılında düzenleniyor. Çeliğin inşaat, imalat, ekonomi ve mimarlık açısından avantajlarını ortaya çıkarmak, seçkin çelik ve çelik-beton karma (kompozit) köprülerin tanınırlığını artırmak amacıyla düzenlenen yarışmaya 31 Mayıs 2008 ve 31 Mayıs 2010 tarihleri arasında yapımı bitmiş projeler ile katılmak mümkün.

Bu yıl ödül programı, kara ve demiryolu köprüleri, yaya köprüleri ve var olan köprülerin çelik kullanılarak yenilenmesi olmak üzere üç kategoride düzenleniyor. Kazanan yapıların mal sahibi ve mimarlarının yanı sıra, inşaat mühendisleri ve çelik müteahhitlerinin de onurlandırılacağı ödül programı, böylelikle çelik sektöründe rekabet yaratmayı da hedefliyor.

ECCS (European Convention for Constructional Steelwork) üyesi ülkelerden projelerin katılımına açık olan Avrupa Çelik Köprü Ödülleri’nde değerlendirme kritlerleri, “uluslararası standartları karşılamak”, “yapım açısından mükemmellik”, “çeliğin ekonomik ve üretimsel açıdan avantajlarını vurguluyor olmak”, “çelik bilgisinin yaygınlaştırılmasına katkıda bulumak”, “çeliğin imajının iyileştirilmesini sağlamak” ve “gelişime dikkat çekmek” olarak sıralanıyor.

2010 Avrupa Çelik Köprü Ödülleri’ne önerilecek projeler, gönderen ülkenin Yapısal Çelik Derneği tarafından onaylandıktan sonra yarışmaya katılmak üzere Türk Yapısal Çelik Derneği’ne gönderilecek. Tüm kategorilerde kazananların birer madalya, adayların ise sertifika ile ödüllendirileceği programın töreni, 20-22 Eylül 2010 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan “Çelik Strüktürler, Kültür ve Sürdürülebilirlik” sempozyumu çerçevesinde düzenlenecek.

Son katılım tarihi 15 Mart 2010 olan ödül programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek için lütfen tıklayınız.