Avrupa Meclis'e de Ödül Verir mi?



Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin Büyükşehir Belediyesi’ne verdiği Avrupa Ödülü halen kentin dört bir yanında dev reklam panolarını süslüyor. Ödül çok tartışıldı, bazıları bu ödülün Avrupa’nın en iyi kentlerine verildiğini savunurken, bazıları da ödülün fazla önemsenmemesi gerektiğini dile getirdi.

Yalnızca vakit kaybına neden olacağına inandığım ödül tartışmasını yeniden açmak değil niyetim. Merak ettiğim konu farklı. Ödülü veren Avrupa Parlamenterler Meclisi değil mi? Ta kendileri... Onlardan bir Ankaralı olarak ricam Türkiye’nin Başkenti Ankara’nın yerel parlamenterlerinin -görevdaşlarının- oluşturduğu Büyükşehir Belediye Meclisi’nin birkaç ayına bir temsilci göndererek gözlemlerde bulunmaları.

Ankara’nın kabul edilsin edilmesin, çok ciddi sorunları var. Metro, kentsel ve demografik yapıya bağlı sorunlar, yatırım planlamalarındaki yanlışlıklar...

Bunların hangisine gerçekçi çözümler bulunsun diye Meclis’te oturum yapıldı?

Metro ya da Kızılırmak gibi büyük projelerdeki fikir ayrılıklarını bırakın, AOÇ hemzemin geçidi gibi yıllardır kentin ayıbı olan, kolaylıkla çözülebilecek bu konuda bile ortak karar alma becerisini gösteremedi yerel parlamenterlerimiz.

İktidar muhalefetin her önerisini 'muhalefet' olarak algıladı, muhalefet iktidarın her projesine 'muhalefet' etti.

Teklifimi yineliyorum.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi bizim Meclis’e bir temsilci yollasın da ödülü verdiği kentin parlamenterleri bu kent için mi Meclis sıralarında oturuyor yoksa siyaset yapmak için mi kararı onlar versin.

"Tabi ki siyaset yapacaklar" diyenleri duyar gibiyim. Tamam siyasetlerini yapsınlar ama arada bir de ortak akılla kente bir çivi çaksınlar.