"Avrupa ve Türkiye'de Kültür Politikaları" Sempozyumu



İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından gerçekleştirilen ve geçtiğimiz yıl “Avrupa Kültürü Nedir?” sorusuna cevap arayan “Avrupa Birliği Sempozyumları”, bu yıl “Avrupa ve Türkiye’de Kültür Politikaları” konusunu tartışmaya açıyor.
 
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, günümüzde Avrupa Birliği ülkelerinin gündeminin önde gelen konularından birini oluşturan “Kültür Politikaları”nı, 2010 yılının Avrupa Kültür Başkentinde tartışmaya açıyor. 19-20-21 Kasım 2009 tarihlerinde The Marmara Oteli’nde gerçekleşecek Sempozyuma Avrupa’nın ve Türkiye’nin önde gelen kültür ve eğitim kurumlarından uzmanlar katılıyor.
 
Sempozyuma Türkiye, Fransa, Hollanda, Romanya, Belçika, İtalya, Malta, Yunanistan ve İngiltere’den katılan uzmanlar Türkiye ve Avrupa’daki kültür politikalarını çeşitli açılardan irdeleyecekler.
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Ajansı Dış İlişkiler Direktörlüğü etkinlikleri arasında yer alan Avrupa Birliği Sempozyumları’nın en önemli hedefi ise, İstanbul’un Avrupa Kültür Başkentliliği sürecinde oluşturduğu ve oluşturacağı kalıcı kültür politikalarına temel sağlamak.
 
Birbirinden farklı üç başlıkla “Kültür” kavramını tartışmaya açan sempozyumlar, geçtiğimiz yıl İstanbul’un Avrupa Kültür Başkentliği sürecinde Avrupa kültürüyle kurduğu/kuracağı ilişkinin irdelendiği “Avrupa Kültürü Nedir?” Sempozyumu ile start aldı. Bu yıl ikincisi düzenlenen Sempozyumda “Avrupa ve Türkiye’de Kültür Politikaları” konusu tartışılırken, 2010 yılında ise kültür politikalarının bir diğer önemli başlıklarından biri olan “Kültür Yönetişimi” ele alınacak. Sempozyum sonrasında bildiriler ve tartışmalar İngilizce ve Türkçe olarak iki dilde basılacak kitapta toplanacak.

Programa ulaşmak için lütfen tıklayınız.