Avrupa'da İnşaat Üretimi Azaldı



Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) bugün açıkladığı verilere göre, 19 üyeli Avro Bölgesi’nde mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi bu yılın ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,2, geçen yılın ağustos ayına kıyasla da yüzde 6 geriledi.

28 üyeden oluşan Avrupa Birliği’nde (AB) ise mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi, söz konusu dönemde aylık bazda yüzde 1,2 ve yıllık bazda yüzde 5 geriledi.

Avro Bölgesi’nde ağustos ayında inşaat üretiminde aylık bazdaki azalış, yüzde 0,3 gerileyen "inşaat mühendisliği faaliyeti" ve yüzde 0,2 azalan "inşaat yapımı"ndan kaynaklandı.

AB'deki azalışı ise yüzde 1,9 gerileyen "inşaat mühendisliği" ve yüzde 1,1 azalan "inşaat yapımı" etkiledi.

En fazla düşük aylık bazda Slovakya, yıllık bazda Slovenya'da görüldü

AB’ye üye ülkeler arasında inşaat üretiminde aylık bazda en fazla azalış yüzde 5’le Slovakya’da gözlendi. Bu ülkeyi yüzde 4,8 ile İngiltere ve yüzde 4,5’le de Slovenya izledi.

Birlik’te aylık bazda inşaat üretimini en fazla artan ülke yüzde 0,9’la Portekiz oldu. Bu ülkeyi yüzde 0,6 ile Polonya ve Fransa takip etti. Avrupa’nın lokomotif ülkesi Almanya’nın inşaat üretimi ise aylık bazda yüzde 1,3 azalış kaydetti.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretiminde yıllık bazdaki azalış ise yüzde 6,3 gerileyen "inşaat yapımı" ve yüzde 5,5 azalan "inşaat mühendisliği"nden kaynaklandı.

Reklam Goruntulenme Bolumu


AB'de söz konusu oranın gerilemesinde de yüzde 6,1 azalan "inşaat yapımı" ve yüzde 0,8 gerileyen "inşaat mühendisliği" etkili oldu.

İnşaat üretiminde yıllık bazda en fazla azalış yüzde 15,5’le Slovenya’da ölçüldü. Bu ülkeyi yüzde 9,2 ile Fransa ve yüzde 6,1’le de Macaristan takip etti.

Söz konusu dönemde, İsveç yüzde 13’le inşaat üretimi en fazla artan ülke oldu. İsveç'i yüzde 10,4’le Romanya ve yüzde 9,8’le de Slovakya takip etti.