Avrupa'nın En Büyüğü Hazır!



Yeni turizm sezonuna hazırlanan Türkiye'de artık yanlızca oteller ve turistik tesisler değil, alışveriş merkezleri de turisin yolunu gözlüyor. Haziran ayında Pendik Kurtköy'de faaliyete geçecek olan Viaport alışveriş merkezi, dünyada gelişen outlet turizminin İstanbul'daki temsilcisi olmaya hazırlanıyor.


Outlet turizminin Türkiye'deki öncüsü olacak
Bayraktar İnşaat tarafından 30 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle Pendik Belediyesi'nden kiralanan arsada inşaatı devam eden Viaport'un Yönetim kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, oldukça heyecanlı. Viaport'un mimari özellikleri bakımından Türkiye’deki gerçek anlamdaki ilk outlet olduğunu belirten Bayraktar'a göre, dünyaca ünlü markaların outletlerinin konumlanacağı Viaport, bu alanda Türkiye'de bir ilk olacak.

Viaport'a hem İstanbul dışından hem de yurt dışından alışveriş tutkunları için "alışveriş turları" düzenlenecek.

Projenin satış ve yönetim aşamaları için anlaşma imzalanan Alkaş Danışmanlık, uluslararası turlar ve acenteler ile anlaşarak yeni bir destinasyon oluşturmaya hazırlanıyor.

Anadolu Yakası'nın en büyük oteli
Alışveriş ve turizmi bir araya getiricek olan Viaport kapsamında; 700 yataklı, Anadolu yakasının en büyük oteli yer alacak.
Ayrıca 10 bin metrekare üzerine kurulacak olan kongre merkezi de Viaport'un turizm ayağını destekleyecek unsurlardan biri.

Bunu ek olarak 25 bin metrekare üzerine inşa edilecek olan 5 bin kişi kapasiteli fuar alanı ve aynı kompleks içinde hizmet verecek hastane projesi de bulunuyor.

Yapay göl, Osmanlı ve Selçuklu mimarisiyle inşa edilen 34 metre çapındaki kubbe altında oluşan bedesten, kreş, hayvanat bahçesi ve at çiftliği de projeye artı değer katan unsurlar.

"Ucuzu değil pahalıyı ucuza satacağız"
Bünyesinde 180 mağaza ile hizmet verecek olan Viaport Alışveriş Merkezi'nin yüzde 70'i yerli, yüzde 30’unu yabancı markalardan oluşacak.
Haziran başında açılması planlanan Viaport'un yüzde 100’ü kiralanmış durumda.

Bütün mağazaların outlet mantığı ile işletileceği Viaport'un bedesten kısmında yer alacak olan kuyumcular, halıcılar ve dericiler de etiket fiyatlarını mağazalardakinden düşük tutacak. Coşkun Bayraktar, amaçlarının ucuz ürünü daha ucuza satmak yerine pahalı ürünleri ucuza satmak olduğuna dikkat çekiyor.

4500 metrekarelik teknomarket
Tamamlandıktan sonra hafta sonu 50 binin üzerinde, hafta içi 30 bin ziyaretçinin gelmesi beklenen Viaport’ta Tesco dışında henüz bir marka telaffuz edilmedi. 40 güne kadar markaların netleşeceği bilgisini veren Bayraktar, projenin büyüklük avantajı ile hiçbir markayı küstürmediklerini söyledi.

Viaport kapsamında 4500 metrekarelik bir teknomarketin de bulunduğunu anlatan Bayraktar, alışveriş merkezleri içindeki en büyük teknomarkete sahip olacaklarının altını çiziyor.

Ankara'da eş zamanlı açılış
3000 kişiye iş imkânı sağlayacağı düşünülen Viaport projesi ile eş zamanlı olarak, Ankara’da 40 milyon dolar yatırım ile Vialife’ın açılması planlanıyor. Ankara Söğütözün’de inşa edilen Vialife, 60bin metrekarelik bir alana inşa ediliyor.

15bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip olacak olan Vialife da Viaport gibi outlet olarak hizmet verecek. Ankara’nın yeni alışveriş merkezinin Söğütözü olduğunu söyleyen Coşkun Bayraktar, bölgede hiç outlet olamamasının avantajının kullanacakları, bölgedeki diğer alışveriş merkezleri ile sinerji yakalayacaklarını vurguladı.