Avrupa'nın En Cazip Emlak Sektörü Türkiye'de

The Property Guide (Küresel Emlak Rehberi) isimli dergide yer alan habere göre, Avrupa'da gelecek vaat eden emlak piyasaları arasında Türkiye birinci sırada yer alırken, Türkiye'yi Slovakya, Bulgaristan, Romanya ve Macaristan izliyor.
Mortgage yasasının da etkisiyle, konut kredisi faiz oranlarının düştüğü belirtilirken, bu yıldan itibaren konut yatırımlarının en cazip yatırım alanı haline geleceği vurgulandı.
İstanbul ve sahil yörelerinin yabancı yatırımcıların en çok ilgi gösterdiği yer olduğu belirtilirken, son iki yıldan buyana çok sayıda yabancı yatırımcının sahillere yatırım yaptığı kaydedildi.
İngiltere'nin önde gelen emlak danışmanlık ve yatırım şirketi yetkilileri, İngiliz yatırımcıların son yıllarda en çok Türkiye emlak piyasasına ilgi gösterdiklerini ve bu yılın ilk yarısından itibaren İngiltere merkezli emlak yatırımcılarının Türkiye'yi liste başına koyduklarını vurguladılar.
Türkiye'de, özellikle sahil yörelerindeki arsa ve konutların, diğer Akdeniz ülkelerine göre ucuz olduğu belirtilirken, Avrupa Birliği sürecinde, fiyatların yükseleceği kaydedildi.
Haberde, sahil yörelerindeki arsa ve konutlar, gelecek yıl yüzde 50, takip eden yıllarda ise yüzde 100 oranında değer kazanacak.
Türkiye'ye yatırım yapmak için diğer sebepler arasında ise "yaz sezonunun uzun olması, tabiat ve iklim koşullarının uygun olması, diğer Avrupa ülkelerine göre daha ucuz olması, altyapının bulunması, Avrupa Birliği sürecinin devam etmesi" gibi nedenler sıralandı.
Türkiye'deki emlak piyasasının parlak bir geleceğinin olduğu belirtilirken, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesi halinde ise emlak fiyatlarının Avrupa düzeyine geleceği kaydedildi.