Avşa'ya Denizden İçme Suyu

Yaz sezonunda yaklaşık yüz binlerce kişiyi ağırlayan Balıkesir'in Marmara ilçesine bağlı Avşa adasının en önemli sorunu olan içme suyu sıkıntısı, 20 milyon YTL'ye mal olacak bir projeyle çözülüyor. Türkiye'de ilk kez uygulanacak "Deniz suyundan içme suyu elde edilmesi projesi" bu ay ihaleye çıkacak.

Önümüzdeki yılın nisan ayında tamamlanması planlanan proje ile tatilciler yüzmek için girdikleri deniz suyunu aynı zamanda içecek. Benzer uygulamaların Avrupa ve Arap ülkelerinde de kullanıldığını söyleyen Avşa Belediye Başkanı Cevdet Çağlar, "Denizden periyodik olarak alınan su numunelerinde rastlanan kolibasili, Dünya Sağlık Örgütü rakamlarının çok altında. Yani projenin hayata geçirilmesi için Avşa'da her şey uygun" dedi.

Maliyeti 20 milyon YTL
Çağlar, "Ülkemizin en güzel adaları arasında yer alan Avşa'nın en büyük sorununa Türkiye'de ilk kez hayata geçireceğimiz deniz suyunun içme suyuna çevrilmesi projesiyle son vereceğiz" dedi. Projenin maliyetinin yaklaşık 20 milyon YTL olacağına dikkat çeken Çağlar, "Projeyi İller Bankası ile birlikte yürütüyoruz. Avşa Adası Türkiye'ye örnek olacak" diye konuştu.