Avusturyalı Şirket Villalarda İddialı

Merkezi Avusturya olan ve dünyanın birçok bölgesinde ofisleri bulunan DecorHaus, 2005 yazında Türkiye pazarına girdi. Avrupalı iş ortaklarının ürünlerini Türkiye'de pazarlayan şirket, özellikle villa projelerinde tercih ediliyor. DecorHaus Ürün Müdürü Ahmet Özel "Gelişen Türkiye pazarı bir çok Avrupalı yapı dekor malzemesi üreticisinin en çok izlediği pazar. Yeni ürünlerinin lansmanını dünyanın bir çok ülkesiyle birlikte artık Türkiye'de de yapılıyor" diyor.

Rusya, Orta ve Uzak Doğu'dan önce Türkiye pazarına girmelerinin nedenini de Türkiye'nin Avrupalı yapı dekor malzemelerine gösterdiği büyük ilgi olarak açıklayan Özel, piyasada şu anda en çok talep edilen ürenlerin, kapı, pencere, kaplama malzemeleri, çatı sistemleri ve verandalar olduğunu dile getiryor. Özel, Avusturyalı DecorHaus showroomları aracılığıyla Türkiye pazarına giren İtalyan kapı üreticisi Master S.r.ı'nın kaleşnikof kurşununa bile dayanıklı kapılarının güvenliğin yanı sıra ahşap görünümlü estetik yapısı nedeniyle de özellikle lüks konut ve işyerlerinde ilgi gördüğünü söylüyor. Ahmet Özel, Alman Anton Wetzel pencere sistemlerinin de ahşap çelik kaplamaları tamamladığını söylüyor. İçi aliminyum ya da bronz olan dışı ahşap kaplanan pencere sistemlerinin hem ısı yalıtımı sağladığını hem de hava aldırdığını belirten Özel, istenen şekil ve ebatlarda yapılabilen pencere sistemlerinin yüksek yapılarda da tercih edildiğini söylüyor.

Yağmur ve güneşten etkilenmeyen döşeme malzemesi GeoDeck ile tasarlanan verandaların bakım masrafının az olması leke tutmaması gibi özellikleri nedeniyle, veranda modasını geri getirdiğini kaydeden Özel, şehir içinde yazlık ev hissi uyandıracak verandaların şehir merkezindeki villa projelerinde değerlendirildiği söylüyor.