Axor, Şeffaf Batarya Yaptı



“Girdap fenomeni babam Klaus Grohe’nin aklını yıllarca meşgul etmiştir" diyen Philippe Grohe, "Suyun girdabının ön plana çıkarılma isteği Axor Starck V’nin başlangıç noktası oldu. Philippe Starck ile olan yılları aşkın arkadaşlığımızda, sadece girdap etrafında şekil vermeye çalışan bir tasarım ortağı olarak kalmayıp ayrıca gelişim sürecinde de birlikte çalıştık. Sonuç olarak projemiz sadece yaratıcılık ve inanç ile ilerlemedi ayrıca sahip olduğumuz 100 yılı aşkın teknik bilgiye de ihtiyacımız vardı. Philippe Starck’a göre, batarya az ama öz olmalıydı. Sonuç; tamamen şeffaf, tamamen görünmez bir tasarım ve tam ortasında bir girdap" diye konuştu.



20 yıldan daha uzun bir süredir, insanın su ve alan ile etkileşimini yakından ştakip eden firma, yeni ürünü Axor Starck V'de girdap dinamizmi ile suyun işlevselliği ve hissiyatı arasındaki bağlantıyı sağlıyor.

Organik tasarım

Axor Starc V’nin organik ve şeffaf tasarımı heyecan ve sakinliği bir arada sunmayı amaçlıyor. Suyu görünür kılan teknik işlevinin yanı sıra, şeffaf estetiği batarya gövdesini kapladığı için gözle görünür bir etki bırakmıyor. Açık tasarımlı batarya suyun doğallığını ortaya çıkarıyor. Batarya üstüne doğru gerçekleşen türbülanslı su hareketi ve lavaboya serbest düşüş kullanıcıya farklı bir deneyim sunuyor.



Hansgrohe’nin yüksek estetik, işlevsel ve sürdürülebilir banyo ürünleri yaratma ilkesi ile Axor Starck V, lavabo bataryaları kategorisinde çok yönlü yeniliklerle ön plana çıkıyor. Örneğin; organik kristal camdan üretilen batarya hem dayanıklı hem de uzun ömürlüdür. Axor Starck, 4 lt/ dk’lık akım oranı ile kullanıcı rahatını etkilemeden su tasarrufu gerçekleştiriyor. Açık ve çıkarılabilir batarya fazladan bir konfor sağlıyor. Batarya gövdesinin esnek montajı sayesinde lavabo ile kombinlenmesi mümkünleşirken lavaboyu yıkamak da kolaylaşıyor.

 

@referanskodu:30.09.2015@