Ayasofya ve Topkapı Sarayı'ndaki Restorasyon Sürüyor



İstanbul Valisi Vasip Şahin, restorasyon çalışmalarının devam ettiği Ayasofya Camisi ile Topkapı Sarayı'nın çok önemli tarihi eserler olduğunu belirterek, "Her iki eser, ülkemizin, milletimizin çok önemli değerleri. Bu toprakların, medeniyetin, kültürünü yansıtan eserler. Bunlara devlet ve millet olarak gözümüz gibi bakıyoruz." dedi.

Vali Şahin, restorasyon çalışmaları süren Ayasofya Camisi ile Topkapı Sarayı'nda incelemelerde bulundu. Önce Ayasofya'ya ardından da Topkapı Sarayı'na gelen Vali Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz ve yetkililerden bilgi aldı.

Yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldıktan sonra açıklamalarda bulunan Şahin, Ayasofya ile Topkapı Sarayı'nın ülke ve millet için çok önemli değerler olduğunu ifade ederek, "Bu toprakların, medeniyetin, kültürünü yansıtan eserler. Bunlara devlet olarak da millet olarak da gözümüz gibi bakıyoruz. Bundan hareketle Ayasofya'nın bugüne kadar gördüğü en önemli ve en büyük restorasyonlarından birini devletimiz gerçekleştiriyor. Osmanlı döneminde de ciddi bir restorasyon geçirmiş. Bakıldığında bin 500 yıllık eser, tarihi boyunca geçirmekte olduğu belki ikinci en büyük restorasyonunu gerçekleştiriliyor." diye konuştu.

Topkapı Sarayı'nın da kurulduğu günden bugüne ciddi restorasyonlar geçirdiğini aktaran Şahin, yürütülmekte olan çalışmaların Ayasofya'da olduğu gibi en büyük restorasyon olduğunu dile getirdi.