Granitaş'tan Türkiye'de Bir İlk: "Antalya Granitçiler Toplantısı 2006"



Granit sektörünün önde gelen kuruluşlarından Granitaş, Antalya'da, Türkiye'de ilk defa organize edilen bir toplantı gerçekleştirdi. Sektörle ilgili sorunların tartışıldığı toplantıda, Türkiye'nin seçkin yörelerinden granit uygulayıcıları ve satıcıları bir araya geldi.

Granitaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Suat Sarısoy, yaptığı açılış konuşmasında toplantının amacına ve sektörün ihtiyaçlarına değindi;

"2006 yılında neleri daha iyi yapabiliriz, granit sektörünü nasıl daha ileri götürüp, hepimizin daha iyi şartlarda çalıştığı bir ortam yaratabiliriz, müşterilerimize nasıl daha keyifli ürün ve hizmetler sağlayabiliriz... Bugün burada bir araya gelerek, bunun hep birlikte bir değerlendirmesini yapalım istedik. Granitaş, sizlere hizmet vermekten her zaman gurur ve keyif duymaktadır. Hizmetleri artırarak bu yıl için ciddi atılımlar planlamaktayız. Hepimizin bildiği üzere şehircilik alanında granit çok daha yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Kullanılan düşük kaliteli Çin mallarının yarattığı sıkıntılar nedeniyle Türk graniti talebi günden güne hızla artıyor. Bu yıl ocaklarımızdan çıkan taşlarımızı daha hızlı bir şekilde müşterilerimize ulaştırabilmek adına, hem tüm ocaklarımızda hem de ocaklarımıza yakın olan Kırşehir ve Bergama fabrikalarımıza ek yatırımlarla kapasite artırımına gidiyoruz.

Doğal ve sağlıklı olması, periyodik bakım istememesi, mutfakta deterjan, asit ve benzeri maddelerden etkilenmemesi sebebiyle granit tezgaha olan talep her geçen gün artmaktadır. Bu konuda siz değerli meslektaşlarımızın sıkıntılarına eğilerek, gerek makine techizatı konusundaki açığı kapatmak gerekse eğitim konusundaki eksiklikleri tamamlayarak granit tezgahçılık konusunda bir numara olmayı sağlayacak tüm çalışmaları birlikte yapmak arzusundayız."

Granitaş'ın sektörde kendini aşmaya dönük olarak yaptığı diğer yenilikleri de anlatan Sarısoy, toplantıda meslektaşlarına geleceğe dönük umut dolu mesajlar verdi;

"Granit, kendi güzelliği içinde özel doku ve renkleri içinde toplayan bir ürün. Biz ona daha da değer katmak için çalışıyoruz. İlk örneklerini İzmir Fuarı'nda sizlerle paylaşacağımız farklı yüzey şekilleri uygulamalarımız bunlardan en yenileri. Bu ürünlerin özellikle cephe kaplamalarında ve yer döşemelerinde çok talep göreceğine ve piyasada hızla yayılacağına inanıyoruz."

Sektörde uygulayıcı ve satıcılarıyla bir bütün olan Granitaş, her zaman onların yanında olarak gereken her türlü desteği verme ilkesini benimsemiş bir kuruluştur. Suat Sarısoy konuşmasında bu konuya da değinerek, önemli açıklamalarda bulundu;

"Meslektaşlarımız kıt imkanları ile aldığı, işlediği ve değer kattığı taşını satar. Evine ekmek götürür. Şartlar zordur. Taşın doğal olması nedeniyle durum nazlıdır. Müşteri taştan daha hassastır ve özen ister. İşte Granitaş olarak meslektaşlarımızın sıkıntıları, zorlukları nedir, biliyoruz. Bizim elimiz ocaktan başlayarak son noktaya kadar meslektaşlarımızla birlikte aynı taşın altındadır. Granitaş bünyesinde, sürekli neyi daha iyi, daha farklı yaparız da meslektaşlarımızın işini daha da kolaylaştırırız diye düşünerek çalışan bir departmanımız var."

Diğer yandan; oldukça keyifli bir ortamda başlayan ve devam eden ülkemizin seçkin granitçilerinin katıldığı toplantıda 10 kişilik gruplardan oluşan 3 komite ile 3 farklı konu üzerinde fikirlere tartışma platformu yaratıldı. Granit Ustası Yetiştiriciliği Eğitim Sistemi, Mutfak Tezgahları Konusunda Yetkinleşme, Makine Parkı ve Yeni Teknolojiler üzerine çalışma yapan komiteler ortaya çıkan saptamaları tüm toplantı katılımcılarıyla paylaştılar.