Aydın’da Hava Kirliliğinde Sınır Değer Aşıldı



Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, jeotermal enerji santrallerinin hava ölçüm raporlarını açıkladı. CHP Aydın İl kongresinde konuşan Çerçioğlu, “Çürük yumurta kokusu sizi rahatsız etmeyebilir ama bizi ediyor. Baharda papatya kokusu hissetmek istiyorum.” dedi.

Çerçioğlu’nun açıklamalarına göre, Aydın’ın 7 noktasında yapılan ölçümlerde hidrojen sülfür gazı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın belirlediği sınır değeri olan 20 μg/m3’ün (Mikrogram/Metreküp) üstünde çıktı.

Reklam Goruntulenme Bolumu

BirGün’de yer alan habere göre; Aydın Büyükşehir Belediyesi, Efeler-Pınardere ve Sultanhisar ölçüm noktalarında Tübitak’a, Germencik-Moralı, Germencik-Turanlar, Efeler-Kocagür, Efeler-İmamköy ve Efeler-Yılmazköy ölçüm noktalarında Artek’e gaz ölçümü yaptırdı. Efeler-Pınardere ölçüm noktasında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın belirlediği sınır değerlerinden yüzde 127 daha fazla gaz varlığı ölçümü yapıldı. Efeler-Pınardere ölçüm noktasında, 45,55 μg/m3 (Mikrogram/Metreküp) hidrojen sülfür gazı ölçümü gerçekleşti.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "TÜBİTAK ve Artek firmasına ölçüm yaptırdık. Çürük yumurta kokusu sizi rahatsız etmeyebilir ama bizi ediyor. Baharda papatya kokusu hissetmek istiyorum. Buharkent ve Salavatlı bölgesinde yapılan ölçümlerde değerler bakanlık sınırının altında. Ölçümlerimiz devam edecek. Havayı zehirleyen firmalar biraz daha fazla para harcayın zehirlemeyin arkadaş bizi. Gereken tedbiri almadığınız sürece mücadelemiz sürecek." dedi.

Çerçioğlu, kongreye katılanlara salondaki dev ekranlarda hava ölçüm raporlarını hazırlanan grafikler eşliğinde açıkladı.