Aydın’da Köylüler Tarım Alanına Kurulacak Kömür Ocağına Dava Açtı



Aydın’a bağlı Bozdoğan ilçesinin Örentahtlılar köylüler tarım ev orman arazilerinde 78 hektarlık alanda planlanan Linyit Kömür Ocağı’nın ÇED kararının iptali için İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre; DYG Madencilik Şirketi tarafından Yatağan Termik Enerji Santrali’nin linyit ihtiyacını karşılamak için Bozdoğan ilçesi, Örentaht Mahallesi Mevkii’nde, planlanan 78 hektarlık Linyit Kömür Ocağı Maden İşletme Projesi hakkında, Aydın Valiliği’nce 2 yıl önce düzenlenmiş olan "ÇED Gerekli Değildir" kararının iptali maksadıyla bir araya gelen Örentaht köylüleri, Latmos Platformu, AYÇED (Aydın Çevre Derneği) üyeleri, Aydın milletvekili Süleyman Bülbül ve Aydın Barosu Başkanlığı'nın da katılımıyla Hukukçu Mehmet Çilsal’ın hazırladığı dava dilekçesi üzerinden Aydın İdare Mahkemesi’nde bu gün dava açtı.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Hukukçu Mehmet Çilsal yaptığı açıklamada acele kamulaştırma ile köylülerin yaşam alanlarının elinden alınarak zorunlu göçe maruz bırakılacaklarını söyledi.

Latmos Platformu ve AYÇED sözcüsü Mehmet Vergili de “Örentahtlıların kömür ocakları yüzünden göçe zorlanmasına göz yummayacağız, onları yalnız bırakmayacağız, idari ve hukuki yolları sonuna kadar işletecek, gerekirse konuyu TBMM’nin gündemine taşıyacağız.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.