Aydın'da Şüpheli Koku



Aydın’ın Efeler ilçesinde 8 Ekim Salı günü akşam saatlerinde çevreyi saran pis bir kokudan dolayı ilçedeki çok sayıda vatandaş rahatsız oldu. Sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiren Aydınlılar, nefes almakta zorlandıklarını vurguladılar. Efeler’in tüm merkez mahallerinden hissedilen kokunun sebebi merak ediliyordu.

BirGün’den Namık Alkan’ın haberine göre; konuya ilişkin Aydın Valiliğinden yapılan açıklamada, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı ön tespite göre, kokunun, Belediye Katı Atık Bertaraf Tesisleri yakınındaki Zindan Deresi'nde, içinde plastik malzemelerin de yer aldığı inşaat atıklarının yakılmasından kaynaklandığının anlaşıldığı belirtildi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Aydın Büyükşehir Belediyesi ise Valiliğinin açıklamasını yalanlayarak, “Hissedilen gaz kokusunun Zindanderesi’nde yaşanan olayla bir ilgisi yoktur” dedi. Konuya ilişkin Büyükşehir’in açıklamasında, “Şehir merkezimizde vatandaşlarımızın yoğun olarak hissettiği kokuyla ilgili olarak saat 20.15'ten itibaren iletişim merkezimize birçok ihbar gelmiştir. Şikâyetler üzerine İtfaiye Daire Başkanlığımızca verilen bilgiye göre kokuya sebep olacak bir yangın tespit edilmemiştir. Saat 21.30 civarlarında Zindanderesi yakınlarında küçük bir alanda ot ve inşaat artığı tutuştuğu tespit edilmiştir. Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından anında müdahale edilmiş ve söndürülmüştür. Hissedilen gaz kokusunun Zindanderesi’nde yaşanan olayla bir ilgisi yoktur” görüşlerine yer verildi.

Öte yandan Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay adına vatandaşların cep telefonuna atılan mesajda ise kokunun jeotermalden kaynaklandığı savunuldu. Mesajda, "Değerli hemşehrilerim, sağlığınız için bu akşam tüm ilçemize yayılan zehirli havayı solumayın. Evlerinizden çıkmayın, kapı ve pencerelerinizi kapalı tutun. Jeotermale hayır" ifadeleri yer aldı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.