Aydos Ormanı’na Millet Bahçesi Projesine Tepki Sürüyor



İstanbul’da Çevre Bakanlığı ve AKP’li Sancaktepe Belediyesi’nin birinci derece sit alanı olan Aydos Ormanı’na millet bahçesi projesine yurttaşlar tepki gösteriyor. Yaklaşık 3 bin 638 metrekarelik bir alanı kapsayan projenin, büfe, idari bina, kreş ve kır lokantası gibi 10 yapının inşası için toplam 1302 metrekarelik alanda iş makineleri çalışmaya başladı.

Cumhuriyet’ten Gökhan Kam’ın haberine göre; ormandaki ağaç kıyımının ve çalışmaların durdurulması için dün Aydos Ormanı Savunması üyeleri, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Gönül Gümüşoğlu Özer, “Birinci derece sit alanı olan Aydos Ormanı’nın bütünlüğüne zarar verecek her girişime karşı ormanın sesi olmak zorundayız. En büyük karbon yutaklarından biri olan ormanlar olmazsa bizler de yokuz. Aydos Ormanları Savunması olarak millet bahçesi değil, muhafaza ormanı istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Ülkenin en nadide güzellikteki göllerinin, ormanlarının millet bahçesi projeleri için ardı ardına feda edilmeye başlandığını söyleyen Özer, “Kuzey Ormanları’ndan her gün parçalanarak küçülen ve varlığını sürdürmeye çalışan Aydos Ormanı da bu büyük tehdit ile yüz yüze.” dedi.

Basın açıklamasının ardından çalışmaların durdurulması için toplanan imzalar İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.