Aynı Fiyat Yüzde 50 Zamlı



İstanbul Mahmutbey’deki arazi, Torunlar Grubu’nun patronu Aziz Torun’un gözbebeği oldu. Yeniden ihaleye çıkılan arsanın fiyatı yüzde 50 artarken, Toray İnşaat yine kazandı. Böylece devletin kasasına daha fazla para girmiş oldu. TOKİ’ye ait Mahmutbey’deki 212 bin 79 metrekare alanlı arsanın 31 Mayıs’ta yapılan ihalesinde en yüksek teklif, peşin 110 milyon YTL ile Bursa’daki Torunlar Grubu’nun iştiraki Toray İnşaat’tan gelmişti. Arsanın fiyatını beğenmeyen TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, ihaleyi iptal etti. Bunun üzerine Eskidji Müzayedecilik yeniden ihaleye çıktı.

’İhale kafama yattı’
Şirketin Yenibosna’daki merkezinde yapılan ihaleye Toray İnşaat’a ilave olarak Sinpaş, Delta, Ali Gül’e ait Gül İnşaat ve Hulusi Duruk katıldı. Nefes nefese geçen açık artırmada 40’ın üzerinde tur yapıldı. İhaleyi 166 milyon YTL’lik teklifle yine Toray İnşaat kazandı. Böylece 32 günde arsa yüzde 50’nin üzerinde prim yapmış oldu.

Arsanın muhammen bedelinin 103 milyon YTL olduğunu hatırlatan Erdoğan Bayraktar, “Yasal açıdan önceki ihaledeki en yüksek teklif olan 110 milyon YTL’yi kabul edebilirdik. İstanbul’da arsanın ne kadar değerli olduğunu bildiğim için fiyatı az buldum. Bu rakam kafama yattı” dedi.

İstanbul’un en büyük kompleksi inşa edilecek
Eskidji Müzayedecilik Yönetim Kurulu Başkanı Dikran Masis, “Önemli olan devletin kazanması. Devlet kazanacaksa 40 defa ihale iptal edilse, 40 defa yeniden, seve seve ihaleye çıkartırım” diye konuştu. Arsanın imar terklerinin yapılmasının ardından 123 bin metrekareye düşeceğini belirten Masis, şunları kaydetti:

“Yüksekliğin serbest olduğu arsanın emsali 2. Yani toplamda yer üstüne 246 bin metrekare alanlı inşaat yapılabilecek. Bodrumlar hariç tutulduğunda buraya İstanbul’un en büyük ticaret ve turizm kompleksi inşa edilebilecek. Havalimanı ile Mahmutbey gişeler arası İstanbul’un yeni ofis ve alışveriş merkezi bölgesi.”