2005 Ulusal Kalite Ödülleri Sahiplerini Buldu



İşletmeler Kategorisi’nde Viko Elektrik ve Elektronik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sivil Toplum Kuruluşları Kategorisi’nde ise BÜMED Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği "Ulusal Kalite Başarı Ödülü"ne lâyık görüldü.

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenen "Ulusal Kalite Ödülleri" organizasyonunda ödüle lâyık görülen kuruluşlar, "Ulusal Kalite Kongresi"nin ikinci günü akşamı Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Ödül Töreni'nde açıklandı.

“İşletmeler” Kategorisinde Viko Elektrik ve Elektronik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret A.Ş., "Ulusal Kalite Başarı Ödülü"nü aldı. "Sivil Toplum Kuruluşları" Kategorisinde ise BÜMED Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği, "Ulusal Kalite Başarı Ödülü"nü almaya hak kazandı.

Türkiye’de kurumsal mükemmellik anlayışının yaygınlaştırılması ve bu alanda başarılı örneklerin ortaya çıkarılarak kazanılan deneyimlerin paylaşılması amacıyla Ulusal Kalite Ödülleri her yıl, Kamu Kuruluşları, İşletmeler ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) olmak üzere üç ana kategoride veriliyor. Bu yıl finale kalan 3 kuruluş, EFQM Mükemmellik Modeli kriterleri doğrultusunda saha ziyaretlerine tabi tutuldu ve sıkı bir değerlendirme sürecinden geçirildi. Değerlendirme sonucunda Ulusal Kalite Ödülü'ne lâyık görülen kuruluşlar belirlendi.

Bu yıl Kamu Kategorisi’nde Ankara’da verilen "Ulusal Kalite Başarı Ödülü"nü Eskişehir Şehit Ali Gaffar Okkan İlköğretim Okulu'nun almaya hak kazandığı, Haziran ayında açıklanmıştı.