Aytaç Durak'a Şok!



Vekili, Durak'ın sözünü kaldırdı, huzur haklarını sıfırladı

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde açığa alınan Başkan Aytaç Durak'ın yerine vekalet eden Mustafa Tuncel, belediyenin iktisadi kuruluşu Çukurova Fuarcılık A.Ş.'de (ÇUFAŞ) `huzur hakkı operasyonu' yaparak, yönetim kurulu üyelerinin her birine aylık olarak verilen 3 bin 778 ile 4 bin 143 lira arasındaki paranın sıfırlanması kararı verdi. Tuncel ayrıca, yeni hizmet binası girişinde duvara asılı olan Durak'ın `Dürüst olmak esastır; önemli olan yetkiliyken dürüst kalabilmektir' sözünü de indirip yerine Atatürk'ün Adana ile ilgili bir sözünü astırdı. Tuncel daha önce Durak'a yakın isimlerden Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ferat Yüksel'i de mezarlığa sürmüştü.

Durak görevden uzaklaştırıldıktan sonra "Onun koltuğuna oturmam" demesine rağman makama oturup, ardından vekil seçimi için aday olan Mustafa Tuncel'in ÇUFAŞ'taki operasyonu ile Başkan Durak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gülşen, Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Remzi Oğuz Yılmaz, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Coşar, ÇUFAŞ Genel Müdürü Duru Çiftçi, her ay 4 bin 143 lira huzur hakkı alıyordu. Yönetimdeki diğer isimlerden CHP Eski Adana Milletvekili Kemal Sağ, Eski Belediye Meclis Üyesi Okan Güçlü 3 bin 778'er lira, ATO Meclis Üyesi Alif Münif Yeğenağa'ya da 3 bin 911 lira ödeniyordu.

Durak'ın Duvara Asılı Sözünü Kaldırdı

Aytaç Durak'ın imar oyunlarıyla rant sağladığını ve servetinin 2 milyar dolar olduğunu iddia edip, "Bugüne kadar belediyede yapılmış yasadışı ne kadar imar değişikliği varsa, mimarı Durak'tır" suçlamasında bulunan Mustafa Tuncel, ÇUFAŞ'taki operasyona tabela değişikliğini de ekledi.

Tuncel, belediyenin yeni hizmet binasının girişindeki duvarda yer alan `Dürüst olmak esastır; önemli olan yetkiliyken dürüst kalabilmektir' sözünü indirip, yerine Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı sonrası Adana'ya gelişinde söylediği sözü astırdı. Yeni binaya girenler, Atatürk'ün `Bende bu vakayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da doğmuştur' yazısını okudu.

Durak: Ciddiyetsizlik

Açığa alınan ve bu karara mahkeme nezdinde itiraz eden Başkan Durak, Mustafa Tuncel'in huzur hakkı ve tabela değişikliği operasyonlarını `ciddiyetsiz' buldu. Belediyede yaşananları `dere yatağında kurulu un değirmeninin sele kapılmasına' benzeten Durak, "Tuncel de sele giden değirmende şakşakısını arıyor. Bu yaşananlar teferruat. Ben Mustafa Tuncel'in her türlü seviyesiz iftira ve hakaretlerinin hesabını yargıda soracağım. Anayasal haklarımı kimseye çiğnetmek niyetinde değilim" dedi.