Azrieli Towers Tel Aviv Semalarının Yeni Sahibi




worldarchitecturenews.com İsrail muhabiri Run Goldman’ın haberine göre, yedi yıllık bekleyişin ardından Yaski-Sivan Architects’in Azrieli Towers projesi Tel Aviv semalarında yerini almaya hazırlanıyor. Azrieli Towers, İsrail’de şu ana kadar tasarlanmış en büyük bütçeli özel proje olma unvanını taşımakta.

Proje üç kuleden oluşuyor. Kuleler daire, üçgen ve kare biçiminde olup, Tel Aviv’deki modern mimariyi simgeleyecekler. 187 metre yüksekliğinde ve 49 kattan oluşan dairesel kulenin ve 169 metre yüksekliğinde 49 kattan oluşan üçgen kulenin inşası 1999 yılında tamamlanmıştı. Kare biçimindeki üçüncü kulenin ise yüksekliği 154 metre ve toplam 42 kattan oluşuyor. Projeye göre kare kule'nin inşaası da 2008 yılının başlarında tamamlanacak.

Azrieli Center’ın üzerine oturduğu yaklaşık 34.500 metre karelik arazi eskiden Tel Aviv’de çöplerin döküldüğü bir alan olarak kullanılıyordu. Günümüzde bu arazi, günde 750.000’den fazla otomobilin geçtiği otoyolun yanına kurulan kulelerin konumlandığı yer olarak kullanılıyor. Ayrıca İsrail’deki 30 restoranlı en kalabalık alışveriş merkezlerinden bir tanesi de bu bölgede bulunmakta. Bütün tesisin ofis olarak kullanılacak toplam alanı yaklaşık 150.000 metre kare. Yetkililer ofislerin hepsinin kiralanacağını, ofis satışının gerçekleşmeyeceğini bildirdiler. Tesiste ayrıca bir konferans salonu, sekiz sinema salonu, altı tiyatro salonu, beş katlı bir otopark alanı ve İsrail’in en yüksek restoranının olacağı bir gözlem kulesi de bulunuyor. Ayrıca 110 metre boyunda bir köprü, alışveriş merkezini Ha’Shalom tren istasyonuna bağlıyor.

Orjinal metine ulaşmak için tıklayınız