Babadağ Taşınma Kararı Bekliyor

Denizli Babadağ’da inceleme yapan Pamukkale ve Tokyo üniversiteleri uzmanları, 5 bin nüfuslu ilçenin her yıl Göçeri Deresi’ne doğru ortalama 5-12 santim kaydığını belirledi.

Olası bir afete karşı başta Gündoğdu Mahallesi ve Babadağ’ın taşınması gündeme geldi. Denizli Valisi Hasan Canpolat Babadağ’a giderek zeminin kaydığı bölgelerle evleri inceledi. Canpolat, raporlar ve gelişmelerle ilgili Bayındırlık İl Müdürü Kasım Kayıhan’dan bilgi aldı.

Kurul kararı bekliyor
Kayıhan, Babadağ’ın üçte birini oluşturan Gündoğdu’nun Sarayköy yada Denizli yakınlarına taşınacağını, fizibilite çalışması yapılacağını, Bakanlar Kurulu kararı beklendiğini belirterek şunları söyledi:

"İlk etapta Gündoğdu Mahallesi taşınacak. Daha sonra Babadağ’ın kalan bölümünün de taşınması gerekiyor. Olası yoğun yağmur veya depremde bölgede büyük bir felaket olabilir. Afet İşleri Genel Müdürlüğü’nden bir heyet bir hafta önce gelerek bir kez daha incelemede bulunup, bölgenin birinci derecede afet bölgesi olması yönünde rapor hazırladı. Bu rapor Bakanlar Kurulu’na sunulacak ve imzaya açılacak."

Vali Canpolat konunun takipçisi olacaklarını, risk altında bulunan bölgede herhangi bir doğal afet yaşanmadan çalışmaların tamamlanması gerektiğini söyledi.