Bahar Korçan ve Serra, Sanatın Geleceğine Dair İpuçları Veriyor



Seranit İcra Kurulu üyesi Ece Ceylan Baba, toplantıda yaptığı açış konuşmasında; Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü'nde verdiği Temel Tasarım dersi vesilesiyle Bahar Korçan ile bir araya geldiklerini belirterek, bu akademik birlikteliğin daha sonra, bir buçuk yıllık bir seramik koleksiyonu serüvenine dönüştüğünü ekledi.

Bahar Korçan'ın tasarladığı Umut ve Benim Masalım koleksiyonlarını "Mükemmellik, Başarı, Özgünlük" kelimeleriyle özetleyen Babaoğlu; "Her iki koleksiyon, tasarımın ve sanatın geleceğine dair önemli ipuçları taşıyor" dedi.

Yaklaşık bir buçuk senedir bu koleksiyonlarla yaşadığını ifade eden Bahar Korçan ise, tasarım sürecinde keyifli bir dönem geçirdiğini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Farklı disiplinlerle çalışmanın, tasarımı zenginleştirici bir yanı olduğuna inanıyorum. Seramik, ilk bakışta soğuk bir malzeme gibi gelebilir. Oysa yaşam alanlarımızla o kadar iç içe ki, ben onu 'ılık' bir malzeme olarak niteliyorum.

Her iki koleksiyonu tablolarımdan ve bu tablolardan ilham alan şiirlerden yola çıkarak tasarladım. 'Benim Masalım' koleksiyonu 20x20'lik karolardan oluşuyor. Bu karolar ile, herkesin kendi masalını yaşayacağı mekanlar yaratacağını ümit ediyorum."

Bahar Korçan'ın farklı çizgilerden, görülmemiş biçim ve desenlerden, yumuşak tonlardan beslenen Serra koleksiyonlarının ilham kaynağı olan şiirler ve bu serilerin altında yer alan karo çeşitleri ise şu şekilde:


Benim Masalım

Bir nehir kıyısında oturuyorum
Kıyısından sarkıtmışım ayaklarımı
Kendim olma zamanındayım.
Avuçlarımda üç yasemin çiçeği
Büyülü kokusu hayatımı sarıyor
Sığındım yıkılmaz
Hayallerimin avlusuna
Kapılarım sımsıkı kapalı gerçekler dünyasına.

Koleksiyonda yer alan karo çeşitleri: Bir Nehir Kıyısı, Düzen ve Hayal, Gerçekten Derin Dünya, İlmek, Organik Ritim, Rüya Kanalı





Umut
Bölüm I: Ben Nerdeyim?
Ya varsa
Ya yoksa
Acıyla ellerimi yakarsa
Sırtımdan aniden
Beni bıçaklarsa
Amacı olmamaksa
Işıklarımı bulutla kapatıp
Üstüme endişe tükürürse
Ya yoksa...
Ya onu ben doğurup
Ben öldürüp
Hain hayatımın
Saklı köşelerine gömüyorsam
Ya ben tüm umutlarımın
Katiliysem
Ya varsa
Ya umut bensem
Ben umutsam
Umut sonsuzsa
Ben nerdeyim?

Koleksiyonda yer alan karo çeşitleri: Bıçak (antrasit, aqua, gri), Doğuş (gold, mavi, moka), Sonsuz (moka, pearl gri, sand), Su (gri-mavi, aqua, vizon)