Bahçelievler Anadolu Lisesi Zemin Döşemelerinde SurPlot® Pedestal Kullanıldı



Kamu ve birçok eğitim kurumu inşaatında tercih edilen SurPlot® Pedestal (yükseltilmiş döşeme sistemleri) yakın zamanda Uygur Mimarlık tarafından projelendirilen Bahçelievler Anadolu Lisesi zemin döşemelerinde kullanıldı. Her biri minimum 1.000 kg taşıma kapasiteli SurPlot Pedestal seviye ayarlı ayaklar, herhangi bir yapıştırma ve ankraj gerektirmeden bahçedeki tüm alana serbest bir şekilde konduruldu. 140 mm’den 260 mm’ye kadar ayarlanabilen Surplot Pedestal ürünleri ile yer yer kot farkları düzeltildi. Ayrıca merdiven detayları kolaylıkla oluşturuldu.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Projeye Özgü Uygulama: Ayaklar Üzerine Çelik Konstrüksiyon Sistem
İzolasyon yapılmış alana serbest bir şekilde kondurulan Surplot Pedestal seviye ayarlı ayaklar üzerine ise diğer uygulamalardan farklı olarak stabiliteyi arttırmak için çelik konstrüksiyon uygulandı. Projeye özgü geliştirilmiş bu uygulama detayı üzerine ise 5 cm kalınlığında 60×120 Terrazo Karo taş uygulandı.

Açık Derz Sistemi ile Hızlı Drenaj Çözümleri
SurPlot® Pedestal ayakların dış mekân için sağladığı avantajlardan biri de açık derz sistemi. Olası bir yağış durumunda suyun derz boşluklarından aşağıya drenajını sağlar. Bu sayede özellikle yağışlı havalarda yüzeyde göllenmenin önüne geçilmiş olunur. Bu özelliği ile insan sirkülasyonunun yoğun olduğu alışveriş merkezleri, otel ve rezidans veya okul, hastane gibi kamu kurumları inşaatında en çok tercih edilen modern ve güvenilir bir sistemdir.



SurPlot Pedestal açık alanlar başta olmak üzere, yükseltilecek zeminlerin tamamında mimarların öncelikli tercihidir. Yüksekliği milimetrik olarak ayarlanabilen SurPlot® Pedestal seviye ayarlı ayaklar sayesinde kot farkları giderilebildiği gibi istenildiğinde düz bir alanda eğim de oluşturulabilir. Şap gerektirmeden yalıtım katmanı üzerine serbest bir şekilde kondurulan SurPlot® Pedestal seviye ayarlı ayaklar arasında kalan boşluklarda kablolama ve tesisat döşeme yapılabilir. Klasik harçlı yöntemlere göre pratik bir şekilde her türlü hava koşullarında uygulanabilen SurPlot® Pedestal, işten ve zamandan tasarruf sağlar. Demonte özelliği sayesinde yalıtımda veya alt yapıda oluşabilecek herhangi bir soruna kırmadan, dökmeden anında noktasal olarak müdahale imkânı tanıyan bu sistem, uygulama sonrası için de birçok avantaj sunar.