Bahçeşehir Üniversitesi'nin Beşiktaş Yerleşkesi Açıldı

Bahçeşehir Üniversitesi'nin Beşiktaş'taki yeni yerleşkesi açıldı. Tamamlandığı zaman toplam maliyeti 25 trilyon liraya ulaşacak olan 5 bin metrekarelik yerleşkenin 11 bin 200 metrekarelik kapalı alanı bulunuyor.

Bahçeşehir Üniversitesi'nin yerleşkesi, düzenlenen bir kokteylle tanıtıldı. Toplantıda konuşan üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, eğitimden kazandığını yine eğitime yatıran bir kurum olduklarını söyledi. Yücel, içerisinde mahkeme salonundan sinemaya, bilgisayar laboratuvarlarından tam donanımlı kütüphaneye kadar birçok merkezi barındıran yerleşkede, öğrencilerin dünyanın saygın üniversitelerinin sahip olduğu tüm fiziki olanaklara kavuşacaklarını bildirdi.

Enver Yücel, şöyle devam etti:

"Üniversite eğitimi görecek gençlerimiz için çağın gereklerine uygun, modern bir yerleşke inşa ettiğimiz için gururluyuz. Öğrencilerimizin ihtiyacı olan her türlü donanıma sahip bu yerleşkenin maliyeti önümüzdeki dönem yapılacak binalarla birlikte yaklaşık 25 trilyon lira oluyor. Şu ana kadar ise 14 trilyon lira harcandı."

Rektör Prof. Dr. Süheyl Batum ise üniversitenin Beşiktaş'ta hizmete giren yerleşkesiyle öğrencilerin kent üniversitesi olmanın tüm ayrıcalıklarını yaşayabilecekleri bir mekana kavuşacaklarını söyledi.

Batum, "İletişim, mimarlık, işletme ve hukuk fakülteleri öğrencileri, kültür, sanat ve iş dünyasının bir arada olduğu merkezi bir alanda eğitimleri için gerekli sosyal ve kültürel çevrenin olanaklarını en iyi şekilde değerlendirecekler" diye konuştu.

Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi, 5 bin metrekare üzerine kurulu ve 11 bin 200 metrekare kapalı alana sahip. Yerleşkede, 500 metrekare büyüklüğünde kütüphane, 550 kişilik 4 konferans salonu, 100 kişilik cep sineması, 400 kişilik çok amaçlı salon ve 4 bilgisayar laboratuvarı bulunuyor.