Bahçeşehirli Göleti Sağlama Alıyor



Hürriyet'in haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Bahçeşehir Gölet Alanı’nı imara açan değişikliği iptal etmesi Bahçeşehirlileri tatmin etmedi. Dün Bahçeşehirliler Gölet Alanı’nda yapılması planlanan imar değişikliği hakkında referanduma gitti. Yaklaşık 5 bin Bahçeşehirli sandık başına giderken, oylamanan ay sonunda kadar devam edeceği öğrenildi. Gölet Alanı üzerinde 3 ana parsel bulunduğunu ifade eden Bahçeşehirliler Derneği (BADER) 2’nci Başkanı Nihat Emeksiz, Göleti Alanı’ndaki yeşil alanın bir bölümüne ticaret ve konut yapılmasının yolunu açan değişikliğin iptal edilmesinin kendilerini bölge halkını sevindirdiğini ifade etti.

5 bin kişi oy kullandı

Kararın Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından kendilerine bildirildiğinin altını çizen Nihat Emeksiz, “Bölgede belediyenin, TOKİ’nin ve özel bir şirketin arazisi var. Bu kararlar birlikte kimse gölet alanı üzerine bina inşa edemeyecek” diye konuştu. Dün yapılan referandum öncesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürü, TOKİ Marmara Bölge Başkanı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Planlama Müdürü katılımıyla kararı açıkladıklarını dile getiren Emeksiz, “Bahçeşehir halkının nabzını tutmak adına referandum kararımızı iptal etmedik. Dün 5 bin Bahçeşehirli oy kullandı. Bu sayının artacağına eminiz” diye konuştu.

Cevaplar bildirilecek

Dün Bahçeşehir Gölet Bölgesinde sandık kurulan alana gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürü Ahmet Ayyıldız yaptığı açıklamada Bakçeşehirlilere bu planın iptal edildiğini, önümüzdeki günlerde plana itiraz eden Bahçeşehirlilere cevap yazılarının gönderileceğini belirtti. Açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürü Ahmet Ayyıldız’a TOKİ Daire Başkanı Ali Seydi Köroğlu ve İmar Planlama Şube Müdürü Yavuz Çelik’te eşlik etti.

Başakşehir Belediye’sinden cep mesajı

Önceki gün kararı Bahçeşehirlilere SMS’le bildiren Başakşehir Belediye Başkanı Mevlut Uysal, Uluslararası HABİTAT ödüllü Bahçeşehir Göleti Alanı’ndaki yeşil alanın bir bölümüne ticaret ve konut yapılmasının yolunu açan değişikliğin iptal edildiğini duyurmuştu. Bakanlığın İmar Planı’nı değiştirmesi, Bahçeşehir Gölet Alanı ile Pazar Alanı’na inşaat yapılmasının yolunu açıyordu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde 28 Mayıs’ta askıdan inen İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Bahçeşehir Gölet Alanı İle Pazar Alanına Ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine Bahçeşehir’de binlerce itiraz yapılmıştı.