Bakan Güllüce: Uçaklar Köylü Koksun!



Birgün Gazetesi'nin haberine göre, Türkiye'nin artık cazip bir ülke konumuna geldiği için Atatürk ve Sabiha Gökçen Havaalanlarının yetmediğini ve rötarın önüne geçilemeyeceğini belirten Güllüce, "Eskiden düşük gelirli kesim uçağa binemiyordu. Binebilmeniz için cenazeniz olması gerekiyordu. Türkiye'de artık herkes uçağa biner duruma geldi. Şimdi bazı siyasi partiler uçakları köylü kokuttu diyorlar. O kadar halk biniyormuş ki, bunu diyorlar. E koksun ben öyle bir şeyi de kabul etmiyorum ama ayıp bir şey bu. Evet uçaklar köylü koksun" dedi.

Sayıştay'ın denetim raporunda bile ilgili arazi zemininin dörtte üçünün 'bataklık' olduğunu açıklamasına rağmen Güllüce, üçüncü havaalanının yapılacağı alanda göl ya da sulak arazi olmadığını "Göl möl yok orada. Gölet bile değil. Şu oda kadar çukur var içi su dolu' diyerek ifade etti.

Güllüce, bölgede yaratacak doğa talanını görmezden gelerek "Türkiye dünyanın en büyük havalimanını yapmış olması 78 milyon insanın iftihar edeceği projeye niye karşı çıkarlar?" diye konuştu.