Bakan Günay Umut Verdi



Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın çevrecileri, turizmcileri ve belediye başkanlarını uzun uzun dinleyip, altyapı, hazine ve orman arazilerinin turizme tahsisi, Kisebükü Koyu’nun imara açılması ve KDV oranlarındaki artış konusundaki şikayetlere hak vermesi sevinçle karşılandı. Günay ile görüşüp üç sayfalık mektup veren Bodrum Yurtsever Cephe Sözcüsü Ayhan Karahan, şunları söyledi:

"Bakanın çevrecileri, sivil toplum örgütlerini dinleyerek, Türkiye’nin en güzel koylarındaki ranta, yağmaya, tarihe, koylara, doğaya ve kültüre zarar verecek her türlü girişime karşı olduğunu, izin vermeyeceğini vurgulaması, orta plan ve projelerle sürdürülebilir bir turizm planı hedeflediğini açıklaması son derece umut verici. Ancak yine de AKP hükümeti döneminde bu sözlere inanmak güvenmek oldukça zor. Bakanın sözlerini yerine getirmesini bekleyeceğiz. Süreci dikkatle izleyeceğiz. Kamu yararının olmadığı yağmaya yönelik her türlü girişime gerek hukuki gerekse de kitlesel tepkilerle karşı koyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Geçen yıl Bakan Günay’a eylemle tepki göstermiştik. Bu yıl ise elini sıkarak sorunlara duyarlı davrandığı için teşekkür ettik."

Pozitif enerji bıraktı

Yarımadanın kuzeyinin turizm bölgesi ilan edilmesi kararına sert muhalefetiyle dikkati çeken Bodrum Belediye Başkanı DP’li Mehmet Kocadon ise uzun yıllardır ilk kez bir bakanın kendilerine üç dakikadan fazla zaman ayırdığını belirterek şöyle konuştu:

"Bugüne kadar Bodrum’un sorunları ile ilgili konuşan ilgililer bize sadece 3 dakika ayırdı. Ancak Bakan Günay saatlerce bizi dinledi, ortak paydada buluşacağımızı söyledi. Sorunlara sahip çıktığını gösterdi. Bodrum altın yumurtlayan tavuk. Ancak tavuk artık yoruldu. Bodrum’un ortasında kalan sanayi sitesi, otogarın bir an önce taşınması, karayollarının, katı atık merkezinin yapılması, vahşi depolamadan kurtulması, bir an önce büyükşehir belediyesi statüsüne geçirilerek mega projelerin tek bir elden yönetilmesi gerekir. Ülkemizin ve turizm bölgesinin geleceği için artık Ankara ve Bodrum’un el ele hareket etme zamanı geldi. Günay’ın verdiği pozitif enerji ve Bodrum’un sorunlarının hızla çözülmesi yönündeki görüşleri bizleri cesaretlendirdi. Bakanlıkla yapacağımız ortak çalışmalarla Bodrum’un sıkıntılarının kısa sürede aşılacağına inanıyorum."