Bakan Günay’a Hektor’dan Çağrı



Truva filminden etkilenen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çanakkale’ye Truvalılar’ın en büyük savaşçısı Hektor’un, 50 metre yüksekliğinde bir heykelini yaptırmayı her fırsatta dile getirmesine rağmen, üç yıldır somut bir adım atılmadı.

Çanakkaleli Hektor İsmet Öktem (66), Bakan Günay’ın verdiği sözü tutmasını istedi.

Bakan Ertuğrul Günay, Hektor heykeli hayalini ilk açıkladığında en çok heyecanlanan isimlerin başında gelen Çanakkaleli Hektor İsmet Öktem, “Günay’dan sonra göreve gelecek başka bir bakanın konuyu aynı hassasiyet içerisinde değerlendirip, sahip çıkabileceğine inanmıyorum. O nedenle Günay’dan, hayalindeki Hektor heykelini en kısa sürede Çanakkale’ye kazandırmasını istiyorum” dedi.

Esenler Mahallesi’nde Çanakkale Belediyesi tarafından yapılan ’Özgürlük Parkı’nın boğaza hakim bir tepede olduğunu hatırlatan Öktem, “Hem Çanakkale Boğazı’ndan geçen gemiler, hem de kordon boyunda gezen yerli ve yabancı turistler buraya yapılacak Hektor heykelini rahatlıkla görebilir. Heykel yeri için Özgürlük Parkı’nı öneriyorum” diye konuştu.

Önce davrandı

Çanakkale merkezine bağlı İntepe Beldesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Alaattin Özkurnaz, elini Bakan Ertuğrul Günay’dan önce tutarak belde girişine geçtiğimiz eylül ayında bir Hektor heykeli yaptırdı. Özkurnaz, heykeltıraş Tülay Çelikel tarafından parasız yapılan ve kaidesiyle birlikte 5 metre yüksekliği olan heykel için beş yıl önce karar verdiklerini söylemişti.