Bakan Hilmi Güler Yürüyen Köşk'teydi



Yalova Belediye Başkanı Barbaros H. Binicioğlu, Yürüyen Köşk'te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'i ağırladı. Yürüyen Köşk'ün atmosferinden çok etkilendiğini dile getiren Bakan Güler, yıllar sonra halka açılan Yürüyen Köşk için yaptığı projeden ötürü Başkan Binicioğlu'nu tebrik etti.

Başkan Binicioğlu, Bakan Güler'e Köşk'ün yürütülme hikayesini girişte yer alan fotoğrafları da göstererek anlattı. Atatürk'ün bir çevre örneği sergileyerek bahçesindeki Ulu Çınarın bir dalının kesilmemesi için raylar üzerinde yürüttüğü Köşk'ün 22 günde yürütüldüğünü söyleyen Binicioğlu, Yalova Belediyesi tarafından kapsamlı bir Yürüyen Köşk Projesiyle bu mekanın açıldığını ifade etti.

Bakan Güler, Yürüyen Köşk'ün Yalova'nın markası haline geldiğini belirten Binicioğlu'na bu yapıyı halka açtığı için takdirlerini sundu. Başkan Binicioğlu daha sonra Bakan Güler'e Yürüyen Köşk maketi Atatürk'ün çınar ağacının altında kahve içtiği fincanın benzerini hediye etti. Bakan Güler anı defterine yaz yazmayı da ihmal etmezken Yürüyen Köşk gezisine Başkan Binicioğlu'nun yanı sıra Yalova Ak Parti Milletvekili İlhan Evcin ve Ak Parti Yalova İl Başkanı Şinasi Bayrak da eşlik etti.