Bakan Konuştu Arazi Fiyatları Üçe Katlandı



Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu’nun ‘Dalaman’ı turizm cenneti yapacağız’ sözleri, ilçede 1.5 ayda arazi fiyatlarının üçe katlanmasına yol açtı.

Dalaman Belediye Başkanı Beyhan Korkut, Turizm Bakanı Erkan Mumcu’nun yerel seçimlerden önce söylediği ‘Dalaman’ı turizm merkezi yapacağız’ sözlerinin arazı fiyatlarını ‘uçurduğunu’ belirtti. Korkut, geçimi tarıma endeksli ilçeyi turizm kenti yapacak oteller, tatil köyleri ve yat limanları inşa edileceğini belirterek ‘Planlamalar, projeler tamamlanıyor. Böyle giderse arazi fiyatları 100 misline bile çıkar’ dedi.

İNGİLİZLER DE GELİYOR

Seçimi AKP’li aday Korkut kazanınca ilçedeki arazi fiyatları ve taleplerde hareketlenme başladı. Özellikle ilçenin Sarıgerme ve Çürükardı mevkiilerinde arsaların metrekare fiyatı 10 milyon liradan 30-40 milyon liraya çıktı. Arsa alıp yazlık yapmak isteyenler harekete geçerken, arazi sahiplerinin fiyatların daha da yükselmesi umuduyla beklemeyi tercih ettiği gözlendi. Bölgenin birinci ve ikinci derece doğal SİT alanı olması da talepleri etkilemedi.

On yıldır emlak piyasası içinde olan Ontur İnşaat ve Emlakçılık’ın sahibi Onur Turgut, Dalaman’da çok sayıda yerleşik Holandalı ve Alman bulunduğunu, şimdi de ilçeye İngilizlerin büyük rağbet gösterdiğini belirtti.

SİT kaldırılacak

Belediye Başkanı Beyhan Korkut, şunları söyledi: ‘Dalaman’ın 117 kilometrelik sahili var ama bundan kimse yararlanamıyor. Çünkü doğal SİT. Tesis kurulamıyor. Şimdi buradaki SİT kaldırılacak. Bu konuda Ankara’da çalışma yapılıyor. Bu nedenle Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) ait 33 bin dönüm arazinin bir bölümü Turizm Bakanlığı’na devredildi. Dalaman tarım ve turizm kenti olacak.’