Bakan Yıldırım, Butan İmar ve İskan Bakanı Zimba ve Beraberindeki Heyetle Görüştü



Foto: Neslihan Can (AA)

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'yi ziyaret eden ve bir dizi temaslarda bulunacak Butan İmar İskan Bakanı Lyonpo Leshey Zimba ve beraberindeki heyetle görüştü.

Konuk bakan Zimba'nın Türkiye'de çok önemli temaslarda bulunacağını bildiren Yıldırım, konuk bakanın TOKİ, Karayolları Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmeler yapacağını kaydetti.

Konuk bakanla bakanlık düzeyinde ilk teması gerçekleştirdiklerini dile getiren Yıldırım, böylece Türkiye ile Butan arasında altyapı, çevre gibi konularda işbirliğini başlatmış olacaklarını söyledi.

Zimba ve beraberindekilerin sadece Ankara'da değil, İstanbul'da da bir dizi ziyaret gerçekleştireceğini anlatan Yıldırım, ''İstanbul, Ankara gibi değil. İstanbul'da zaman ayırabilirseniz, gezilecek, görülecek çok güzel yerler var. Bu önemli yerleri ziyaret etmenizi isteriz'' dedi.

Butanlı Bakan Zimba da burada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu ziyaretin uzun yıllardır kurduğu hayalin gerçekleşmesi anlamına geldiğini belirten Zimba, Türkiye'yi, Türk insanlarını çok merak ettiğini, ilgi duyduğunu ve internetten, kitaplardan sürekli Türkiye'yi araştırdığını söyledi. Özellikle Büyük Önder Atatürk'e çok büyük saygı ve sevgi duyduğunu ifade eden Zimba, Atatürk'ün vizyon sahibi bir dünya lideri olduğunu, Türkiye'nin de onun izinden gitmeyi sürdürdüğünü kaydetti.

Türkiye'nin az gelişmiş ülkelere verdiği destek ve yardımlarından büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Zimba, Türkiye'nin bu tavrının gelişmekte olan ülkelere örnek oluşturmasını temenni ettiğini belirtti.

Butan'ın, küçük, gelişmekte olan ve dağlık araziye sahip bir ülke olduğunu ifade eden Zimba, özellikle karayolu yapımında çok zorlandıklarını, bu konuda Türkiye'den yardım istediklerini söyledi. Karayolları Genel Müdürlüğünde yapacakları görüşmenin bu anlamda çok verimli olacağını düşündüğünü ifade eden Zimba, görüşmenin Butan'ın bu konudaki kapasitesini geliştireceğine inandığını kaydetti.

Konuk Bakan Zimba, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım'ı Butan'a davet etti.