Bakan'dan "Akkuyu Nükleer Santrali" Açıklaması!



Tuzla Sedef Tersanesi'nde Karadeniz Powership Orhan Bey Gemisi'nin denize indirilme töreninden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Akkuyu Nükleer Santrali'nin ÇED raporunun geri gönderilmesine ilişkin soruları da yanıtladı.

Buna red demenin doğru olmadığını dile getiren Yıldız, proje şirketinin şekli açıdan bir takım eksikleri olduğunu, şekli şartları yerine getirmesi açısından raporun iade edildiğini söyledi.

Yıldız, bunlardan sonra şirketin şekli şartları yerine getirmek kaydıyla yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaatını yapacağını, şu anda herhangi bir problemin olmadığını dile getirdi.

2019'un yılının ilk ünitesinin devreye alınması ile ilgili programlarında herhangi bir değişiklik olmadığını vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:

"Zaman zaman söylüyorum; bu tür projelerin tehditleri ve fırsatları bitmez. Çok fazla yapılacak iş var. 3 bin sayfalık bir evraktan bahsediyoruz. Bunun belli eksikleri olabilir. O eksikliklerin giderilmesi de proje şirketine düşer.

Bizler bürokrasi olarak bu projenin Türkiye'ye kazandırılması ile ilgili gerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, gerek diğer bütün bakanlıklar olarak hukuk kuralları içerisinde ve sınırlarını yine hukuktan aldığımız gerekçelerle destek olmaya devam edeceğiz."