“Bakanlık Müteahhidin Parasını Kurtarıyor”



2012 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Müdürlüğü’ne ait Balıkesir’de bin kişilik öğrenci yurdu projesi için yüklenici olan firmaya taşeron alt yüklenici firma olarak elektrik işleri hizmeti sunan firma, Bakanlık tarafından mağdur edildi. Alt yüklenici firma olarak Bakanlıkla çalışan iş insanı Hamdi Bekgöz, Vektör İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Karahan İnşaat Sanayi Dış Ticaret A.Ş. ortaklığında yapılması kararlaştırılan Bakanlığa ait projede, taşeron olarak elektrik işlerini yaptı. Proje bitimiyle birlikte Vektör İnşaat San Tic A.Ş., Bekgöz’ün 574 bin 237 TL’lik ücretini ödemedi ve Bakanlıktan alacağı borcu temlik yoluyla Denizbank’a devretti. Ancak düzenlenen temliğin notersiz ve usule aykırı yapıldığını kaydeden Bekgöz de İstanbul 7. ve 14. İcra Müdürlüğü’nden icra takibi başlatarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü’nün banka hesaplarına da haciz ihbarnamesi gönderdi. Bekgöz’ün geçen süre zarfında alacağı miktar yaklaşık 1 milyon 300 bin TL’yi buldu.

Cumhuriyet’ten Leyla Kılıç’ın haberine göre; Bekgöz, durumu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve yargıya taşıdı. Bekgöz’ün İstinaf Mahkemesi’ne yaptığı suç duyurusuna Bakanlık itiraz etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan istinaf mahkemesine yapılan itiraz dilekçesinde ise hukuka aykırı davranıldığını kabul eden ibareler kullanılarak, “Bakanlığımızca istenilen kayıt ve şartları taşıyan noterden gönderilen bu temlikname, Bakanlığımızca kabul edilerek işleme konulmuş ve yapılan temliğin işin yürütülmesini teminen ‘bu defalık uygun görüldüğü’ belirtilerek, bundan sonra Bakanlığımız izni alınmadan temlik yapılmaması gerektiği konusunda yüklenici iş ortaklığı uyarılmıştır.” denildi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Bakanlık araya hakim soktu
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan parasını alamayan alt yüklenici firma sahibi Hamdi Bekgöz, “Cumhurbaşkanı Danışmanı Ali Özdemir, Yapı İşleri Müdürlüğü’ne açtığım davada karşı tarafın kendi lehlerine karar vermesi için araya A.Y. isimli bir hakimi soktuğunu söyledi. Ben yargının gerekeni yapmasını ve Bakanlığın da kendi içinde dönen bu usulsüzlükleri denetlemesini istiyorum. Bakanlığın Denizbank’a yaptığı ödemelerin araştırılması gerekiyor. Bakanlık ve firma sahibi müteahhit arasında bir bağ olduğu kesin. Bakanlık müteahhidin parasının hacze gitmesini temlik yoluyla kurtarıyor. Buna göz yumuyor.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.