'Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Haziran Sonu Hizmete Girecek'



Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, çeşitli temasları kapsamında geldiği Kars Harakani Havalimanı'nda, Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, bazı il protokolü ve partililer tarafından karşılandı.

Kars Valiliği'ni ziyaret eden Arslan, burada yaptığı açıklamada, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi ile ilgili yerinde bilgi almak ve ilçelerde de ziyaret gerçekleştirmek için Kars'a geldiklerini belirtti.

Kentteki ulaşımla ilgili diğer proje çalışmalarının sorunsuz bir şekilde sürdürüldüğünü anlatan Arslan, "Genel müdürümüz ve çalışma arkadaşları kaç gündür burada şantiyelerde gerekli çalışmaları yaptılar. Haziran'da işletmeye açmak adına, herhangi bir aksaklık yaşanmaması, varsa problemlerin çözülmesi konusunda arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yaptılar. Çalışmalarda herhangi bir aksaklık yok. Memnuniyetle görüyoruz ki Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi Haziran sonu itibarıyla hizmete girecek. Böylece ülkemiz taşımacılığında pay alabilir hale gelecek." diye konuştu.

Gardaki çalışmaların da tamamlandığını ifade eden Bakan Arslan, garın Kars kültürüyle uyumlu Selçuklu ve Osmanlı motifleriyle süslendiğini aktardı.

Arslan, yükleme boşaltma işlemlerinin ise şehrin dışında gerçekleştirileceğini bildirdi.