Balığın Mağdur Olduğu Nerede Görülmüş?



Göcek koyuna bağlı 'My Fantasy' adlı gemi nedeniyle günlerce eleştiri oklarının hedefi haline gelen armatör Kahraman Sadıkoğlu, "makinesi yok, çevreyi kirletiyor, arıtma ünitesi yok" şeklinde ortaya atılan iddialara ateş püskürdü.

Ellerindeki denize elverişlilik ve tonilato belgelerini hatırlatan Sadıkoğlu, "Bizim 10 senedir orada durmamızın nedeni limanın istediği bütün şartları yerine getirmiş olmamızdır" diye konuştu. My Fantasy'nin İzmir Sicil Dairesi tarafından Sergi-Gösteri Gemisi olarak tescil edildiğini de belirten Sadıkoğlu, "Balıklar ve yengeçler mağdur oluyormuş. Nasıl bir yengeç bağlı olan bir tekneden mağdur olur onu anlamışlığım yok, bir balık nasıl mağdur olur onu da anlamışlığım yok" dedi.

136 bin TL vergi ödedim

My Fantasy'nin denize elverişlilik belgesinin yenilenmesinin ardından 136 bin TL vergi ödediğini söyleyen Sadıkoğlu, şöyle konuştu:

"Hangi tekne çıktı da 136 bin TL vergisini yatırdı. 50 tane tekne varsa bunun bir tanesi benim teknemdir. Gemi, yeni çıkan tüzüğe göre Sergi Gemisi unvanını aldı. Gemimin ölçüsü, ebatı sergi gemisi olarak tescil edildi. Dediler senede 7-8 tane ticari olarak sergi yapın. Biz de yapalım dedik, ona da itiraz etmedik. Onun için de bu yaz başı sertifikalarını yenilemek için müracaat ettik. Yıllarca Göcek'te bütün belgelerim geçerli olduğu için kalabildi. Bugüne kadar çevreden de denizi kirletiyoruz diye ceza almadık."

36 tonluk pis su arıtma tankı var

Göcek koylarında her gün 150'ye yakın teknenin dolaştığına dikkat çeken Sadıkoğlu, günlük, haftalık guletler ile özel yatlar dahil olmak üzere hiç kimsenin teknesinde My Fantasy'de olduğu gibi bir arıtma sisteminin bulunmadığını anlatan Sadıkoğlu, "Bende 36 tonluk pis su arıtma tankı var. Ben bu tekneyi 3.5 ay, hadi 5 ay kullanıyorum. 15 sene arıtmayı dışarıya basmayacak kapasite var tankımda" dedi.

Göcek'te çevreci görmedim

Fethİye'den hareket eden guletlerin Göcek koylarına 4.5 tonluk tanklarını boşaltırken çevrecilerin neden bu duruma isyan etmediklerini de soran Sadıkoğlu, şöyle devam etti:

"Çevrecileri ben Göcek'te hiç görmedim. Göcek Belediyesi'ne iki tane tekne hediye ettim koyları gezsinler diye. Belediye Başkanını bir gün Göcek koylarında dolaşırken görmüyorum."