"Balık Halini Burada İstemiyoruz"



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın gezi parkı olayları sonrası yaptığı “Bundan sonra bir otobüs durağı değiştirilirken bile halka sorulacak” sözlerinin ardından Topbaş’a çağrıda bulunan CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Beylikdüzü halkı Kumkapı Balık Hali’nin Beylikdüzü’ne taşınmasını istemiyor. Bu konuda binlerce imza toplandı. Ancak Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun vatandaşın sesine kulak tıkadı. Bu noktadan sonra umudumuz halkın tepkisine cevabıyla karşılık veren İBB Başkanı Kadir Topbaş’tır” dedi.

Taksim Gezi Parkı olayları sonucunu değerlendiren İBB Başkanı Kadir Topbaş, kentle ilgili alınacak değişiklik kararlarında bundan sonra İstanbul halkının görüşlerine de başvurulacağını açıklayınca, Beylikdüzü'nde kangren haline dönüşen Su Ürünleri Hali'nin konuşlandırılmasının bir kez daha gündeme getirilmesi umudu doğdu.

Kumkapı Su Ürünleri Hali'nin, Beylikdüzü Dereağzı Sahili'ne nakledilmesinde çözüm için son umut İBB Başkanı Kadir Topbaş oldu.

“Uzun, vatandaşı dinlemiyor”

Su Ürünleri Projesini yakından takip eden CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, Topbaş'ın son günlerde yaptığı açıklamayı yerinde ve olumlu bularak, Balık Hali Projesi'nin yeniden ele alınması durumunda içler acısı hatalarla yüzleşileceğini belirtti, şu sözleri söyledi:

“İstanbul’da, vatandaşa sorulmadan atılan birçok adımın, halkın yaşamını negatif etkilediğini yakınen yaşamaktayız. Bunun bir örneği de Beylikdüzü geleceğini maksimum derecede etkileyecek Kumkapı Su Ürünleri Hali’nin Beylikdüzü’ne taşınıyor olması.

257 bin metrekarelik bir deniz dolgusuyla doğal hayatın ve çevrenin olumsuz yönde etkileneceği proje ile ilgili Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve yönetimi, bu zamana kadar bırakın vatandaşı, Meclis’i dahi bilgilendirmemiştir. Vatandaşı dinlemeyen bir Belediye Başkanıyla karşı karşıyayız. Bu çağdaş olmayan yönetimin tam da göstergesidir”

“Umudumuz Topbaş'ta”

Halkın sesine kulak verme konusunda Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve yönetiminin sınıfta kaldığını öne süren CHP İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu “Bu noktadan sonra umudumuz halkın tepkisine cevabıyla karşılık veren İBB Başkanı Kadir Topbaş’tır. Bir otobüs durağı dahi değiştirilirken halka sorulacak kavramını inanarak söylediğini düşündüğümüz Kadir Topbaş’ın, Beylikdüzü geleceğini olumsuz yönde yönlendirecek Su Ürünleri Hali konusunun da halka sorulmadan yapılmasına göz yummayacağını düşünüyoruz. Topbaş’ın Beylikdüzü halkının ortaya koyduğu tepkiyi duymasını diliyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Su Ürünleri Hali’nin Beylikdüzü’ne taşınmasıyla meydana gelecek olumsuzlukları, daha önce Beylikdüzü Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İl Genel Meclisi’nde de gündeme getirdiklerini ifade eden İlçe Başkanı İmamoğlu “Önümüzdeki İBB Meclisi’nde, Hukuk Komisyonunda görüşülen deniz dolgusunun hukuki olup olmadığı noktasında da umarız olumsuz bir görüş çıkar ve bu yatırım, tekrar analiz edilerek İstanbul’un doğru bir noktasına kaydırılır” diye konuştu.