"Serbest Mimarlık Büroları Raporu 2005"



2005 yılının mimarlık hizmetleri ile ilgili bütün gelişmeleri ve sektörün bulunduğu noktayı ayrıntılandıran "Serbest Mimarlık Büroları Raporu 2005" hazırlandı. Rapora, Yapı Kitabevi ve www.www.yapi.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından hazırlanan ve Türkiye mimarlık araştırmaları alanına önemli katkılar sağlamayı hedefleyen "Serbest Mimarlık Büroları Raporu 2005" mimarlara ve yapı profesyonellerine sunuldu. Mimarlık hizmetleri alanında sektörel ilk çalışma olma özelliğini taşıyan rapor, serbest mimarlık bürolarının gözünden Türkiye'deki mimarlık hizmetlerinin günümüzde durduğu noktanın belirlenmesi amacıyla, İstanbul, Ankara ve İzmir'de hizmet veren 132 mimarın saha çalışmaları sonucunda tamamlandı.

Raporun hazırlık aşamasında mimarların sektör hakkında görüşleri alınması amacıyla mimarlarla röportajlar ve anket çalışması yapıldı. Bu çalışmalar çerçevesinde mimarların sektördeki yenilikler, yarışma takipleri, kazanılan ödüller, teknolojik gelişmeler, mimarlık hizmetlerinin önündeki engeller ve fırsatların yanı sıra Avrupa Birliği sürecinin mimarlığa etkileri, rekabet koşulları, mimarların yeni mimarlık yönetmeliklerine bakış açıları ve son yıllarda gündemde olan mimarlık eğitimi ve sorunları gibi konularda yorumları alınarak raporun içeriği zenginleştirildi.

Yapı Kitabevi'nde satışa sunulan ve aynı zamanda www.www.yapi.com.tr'de de kullanıma açılan "Serbest Mimarlık Büroları Raporu 2005" sektör profesyonelleri ve araştırmacılar için bilgi kaynağı olma özelliği taşıyor.

Yapı - Endüstri Merkezi
Yapı-Endüstri Merkezi, yapı malzemesi ve teknolojisi alanında çalışan bir bilgi merkezidir. 1968'den beri yapı sektöründe mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan profesyonel yöneticiler, mimarlar, mühendisler, müteahhitler ve yapı malzemesi kullanıcısı tüm kesimlere hizmet vermektedir. Uzmanlık fuarları, Yapı Bilgi Merkezi, Yapı Yayın ile yayınladığı sektörel yayınları, Yapı Kitabevi, yıl bütününe yayılan çeşitli organizasyonları, 2001'den bu yana hizmet veren kapsamlı ve uzmanlaşmış portalı www.yapi.com.tr, sanal ortamdaki mimarlık müzesi mimarlikmuzesi.org ile sektörün temel taşlarından birini oluşturmaktadır. Daha fazla bilgi için: www.yem.net

Serbest Mimarlık Büroları Raporu'nu incelemek için tıklayın.