Bandırma’ya Çelik Konstrüksiyon Fabrikası



Almanya'nın önde gelen demir çelik işletmesi Tröster Systeme Und Komponenten (TSK) ve Velutsan ortaklığıyla Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı Edincik beldesinde yaptırılan çelik konstrüksiyon fabrikası açıldı.

Velutsan Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Uludağ, törende yaptığı konuşmada, çelik konstrüksiyonda bir dünya devi olan TSK ile böyle bir yatırım ortaklığı kurmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Şirketlerinin bu yatırım için başlangıçta büyük bir bütçe kullandığını ifade eden Uludağ, ''Araziler alındı, binalar yapıldı. Şimdi işletmenin içi makine parkuruyla donatıldı. TSK ve Velutsan ortaklığıyla kurulan bu fabrika için 7 milyon avroluk yatırım yapıldı. İlk etapta 400 kişi işe başlayacak. Yıl sonuna kadar 600 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz'' dedi.

Velutsan TSK'nın, yakın bir gelecekte Türkiye'de otomotiv yan sanayine gireceğini dile getiren Uludağ, toplam yatırım miktarının ise 45 milyon avro olacağını ifade etti.

TSK Yönetim Kurulu Başkanı İngeborg Tröster ise grubun 50 firmadan oluşan bağımsız şirketler topluluğu olduğunu, bu şirketlerin özellikle inşaat, otomotiv, demiryolu ve havacılık sektörlerinde faaliyet gösterdiğini belirterek, dünya çapında 3 bin çalışanlarının bulunduğunu anlattı.

TSK'nın dünya çapında kardeş firmaları ve kar yatırım ortaklıklarının bulunduğuna dikkati çeken Tröster, ''Bu şirketlerimiz Almanya, İsviçre, Birleşik Arap Emirlikleri, Singapur, İngiltere, İrlanda, İtalya, Fransa, ABD, Belçika, Malezya, Japonya, Sırbistan, Rusya ve Türkiye'dedir'' dedi.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan da, önünümüzdeki günlerde Türkiye ve Balıkesir'e yapılacak yatırımların sayısında ciddi artışların olacağını düşündüklerini belirterek, ''TSK-Velutsan ortaklığıyla Bandırma'nın Edincik beldesinde 8 bin 500 metrekare alana kurulan çelik konstrüksiyon fabrikası bunun ilk örneklerindendir'' diye konuştu.

Vali Arslan, belediye başkanlarına, bulundukları yerleşim yerlerinde yatırım yapacak yerli ve yabancı müteşebbislerin önlerini açmaları çağrısında da bulundu.