Banyoların İçinden Geçen Nehir: Fiume!



‘Su’ ve ‘doğa’dan ilham alarak tasarladığı 14 farklı banyo modeliyle evlere rahatlık ve konfor getiren Vanucci, doğanın öykülerini evlere taşıyor. İtalyanca ‘nehir’ kelimesinin Vanucci portföyündeki karşılığı olan Fiume de bir nehrin tüm hareketliliğini banyolara yansıtıyor, dağlardan denize uzanan bir yol öyküsü anlatıyor.

Bambu ve tik renk alternatifleri sunan Fiume, banyosuna farklı bir soluk kazandırmak isteyenlere hitap ediyor. Kulpsuz ve yalın tasarımıyla kullanıcılarına benzersiz bir sadelik sunan Fiume, birbiriyle uyumlu tezgâh ve boy dolapları ile de banyolarda fark yaratıyor. Bas-aç kapak sisteminin kullanıldığı boy dolapların duvara asılı olduğu bu tasarım, estetiği işlevsellik ile başarılı bir şekilde harmanlıyor.

Tezgâhta özel olarak konumlandırılan havlu asma yeri, özel bir iç sistem ile tasarlanan lavabo altı çekmecesi ve Vanucci için özel olarak üretilen tasarım harikası lavabosu gibi detaylar ise Fiume’nin sunduğu işlevselliğe ayrı bir tarz katıyor. Arkadan aydınlatmalı aynasıyla tasarımın bütünlendiği Fiume, yalın ama göz alıcı bir banyo yaratıyor.

Doğanın sahip olduğu tüm zenginlikleri evlere taşıyan Vanucci markalı banyolar, 2008 1. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’nda ‘Ev Mobilyaları’ ve ‘Mutfak ve Banyo Mobilyaları’ kategorilerinde birincilik ödülü alan Serkan Şimşir’in imzasını taşıyor. Masiften doğal ahşap kaplamaya, lakeden laminata, dokulu kapaktan cama kadar pek çok farklı malzemenin kullanıldığı Vanucci banyolar, şıklık ve estetiğin yanı sıra işlevsel detaylarıyla da ön plana çıkıyor.