Baraj Bitti Dolmayı Bekliyor

Çubuk’ta yapımı başlanan Kavşakkaya Barajı 13 aylık bir çalışmadan sonra tamamlandı. Barajı Ankara Hürriyet ile birlikte gezen ASKİ Genel Müdürü İhsan Fincan, Ankara Hürriyet’e barajla ilgili bilgiler verdi. Kavşakkaya Barajı’nın 50 milyon metreküp kapasiteli olduğunu belirten Fincan, barajın dolu olması halinde Ankara’nın su sıkıntısının ortadan kalkacağını iddia etti. Türkiye’de ilk kez bir belediye tarafından baraj yapıldığını ifade eden Fincan, son günlerde yağan yağmurların da Ankara’nın ancak iki günlük su ihtiyacını karşılayabileceğini söyledi.

Fincan, "Türkiye’de barajları genellikle DSİ yapar, fakat Kavşakkaya Barajı’nı biz tamamen belediye imkanları ile yaptık. Bu sebeple bu baraj Türkiye’de bir ilktir. DSİ, ilk zamanlarda barajı yapabileceğimize inanmıyordu. Fakat, barajın son halini gördüğünde Gerede ve Kızılırmak projelerinin yetkisini de bize verdi" dedi. Barajın 13 ay gibi kısa bir sürede bitirildiğini kaydeden Fincan, şöyle konuştu:

Geceli gündüzlü çalıştık
"Geceli gündüzlü bir çalışma temposuyla barajı bitirdik. Yeri geldi 500 makina ile çalışmalarımızı sürdürdük. Burada yoğun çalışmanın yanında büyük bir özveri var. Tüm çalışanlarımız büyük gayretlerle ve özverilerle çalıştılar. Ve şu anda baraj tamamlandı. Şu an çok mutluyum, çünkü en güzel şey yaptığınız bir işi seyretmektir. Ve ben şu anda bunu yapıyorum. Biz güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz, ama bazı işgüzarlar çıkıp bizden bunun hesabını soruyor. Biz hesap vermesini biliriz, ama bu sorgulama destekli yapılmalı, komik bir hesap sorma olmamalı."

Kavşakkaya Barajı ile birlikte Kesikköprü ve Gerede projelerinin de hayata geçmesi ile Ankara’nın yaklaşık 35 yıllık su sorununun çözüleceğini söyleyen Fincan, "Eğer bu projeler hayata geçirilirse Ankara’da uzun vade de su sorunu diye birşey kalmayacak.