Başbakan ve Başkan Topbaş Rezan Has Müzesi'ni Açtı



Başbakan Erdoğan, müze yönünden fakir olan İstanbul'a yeni zenginlikler kazandırıldığını ifade ederek, şehri kongre, fuar, eğitim ve sağlık merkezi haline getireceklerini söyledi.

Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Rezan Has Müzesi'nin açılışı; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eşi Emine Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, İşadamı Kadir Has ve Rezan Has'ın da katıldığı bir törenle gerçekleştirildi.

Başbakan Erdoğan; 'Türkiye'de internetsiz okul kalmayacak...'
Törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; Türkiye'nin eğitim, sağlık, güvenlik, adalet, ulaşımda ve sosyal politikalarda yapısal bir değişim yaşadığını, bunun en güzel örneğinin eğitimde görüldüğünü söyledi. Bu yıl sonuna kadar Türkiye'de internet bağlantısı olmayan ilköğretim okulu ve lisenin kalmayacağını vurgulayan Başbakan Erdoğan, yapısal değişim için zihniyet değişiminin olması gerektiğini ifade ederek, "En büyük hayalim eğitimde taşımalı sistemi bitirebilmektir. Bunun için toplu konut inşa edilen yerlere okul, sağlık ocağı ve hatta gerekirse hastane yapılacak" dedi.

Hayırseverlere de seslenen Recep Tayyip Erdoğan, herkes tarafından bir yerinden tutulması durumunda eğitimin ayağa kalkabileceğini kaydetti. Bu güvenin ülkede olduğunu bildiğini ve gördüğünü belirten Erdoğan, el ele verip bunu başaracaklarını kaydetti.

'Haliç kültür merkezi olacak, surların etrafı düzenlenecek...'
Programda İstanbul ile ilgili açıklamalarda da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç'ten tonlarca çamur çıkartarak yeşillendirdiklerini hatırlatarak, Altın Boynuz'u şimdi kültür sanat merkezi haline dönüştüreceklerini belirtti.

Bu kapsamda Haliç'teki tersanelerin kaldırılarak bu yerlerin yeşillendirileceğini dile getiren Erdoğan, tarihi surların çevresinin de yeniden düzenlenerek turizme kazandırılacağını kaydetti.

Konuşmasının ardından Erdoğan'a, hayırsever işadamı Kadir Has tarafından plaket verildi. Ayrıca, Kadir Has Üniversitesi'ne katkıları nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş'a da bir teşekkür plaketi takdim edildi.

Kadir Has Güzel Sanatlar Fakültesi ile Rezan Has Müzesi'nin açılışını, sahneye getirilen kurdeleyi Başbakan Erdoğan, Kadir Has ve Rezan Has birlikte kestiler.

'İstanbul'u kongre, fuarcılık, eğitim ve sağlık merkezi yapacağız...'
Kurdeleyi keserken Kadir Has'a teşekkür eden Başbakan Erdoğan, müze yönünden fakir olan İstanbul'a yeni zenginlikler kazandırıldığını ifade ederek, İstanbul'u bir taraftan kongre, fuar merkezi, diğer taraftan da eğitim, sağlık merkezi haline getirmenin gayreti içerisinde olacaklarını söyledi. Erdoğan, açılışın ardından Rezan Has Müzesi'ni gezerek, yetkililerden bilgi aldı.