Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü II. Binası'na Ödül



Avrupa Yapısal Çelik Birliği'nin (ECCS) 2005 yılı tasarım ödülleri sahiplerini buldu. Türk Yapısal Çelik Derneği'nin (TUCSA) Türkiye'deki yarışmasında 1. seçilerek ECCS 2005 değerlendirmesine yollanan Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü II. Binası ödüle değer bulundu.

Her iki yılda bir yapılan değerlendirmede, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 20 ülke projesi ödüllendirildi. Fransa - Nice'te 20-21 Eylül tarihlerinde yapılan ECCS 50. yıl sempozyumunda proje takımları ve işverenleri ödüllerini aldılar. Daha önceki yıllarda Türkiyeden; Tatilya Eğlence Parkı, Antalya Cam Piramit, Sabiha Gökçen Havaalanı, Levent Bahar Çok Katlı Otoparkı aynı ödülü almıştı.

Ödüllendirilen proje ekibi;
İşveren : İstanbul Bilgi Üniversitesi
Mimari Tasarım : Mimar Elif Özdemir
İç Mimari : Lale Kula Özerden, Elif Özdemir
Mimari Prj. Ekibi : Ahmet Yılmaz, Erkin Mutlu
Çelik Projesi : ARÇE Mühendislik Necati Çeltikçi, Serap Güçlü, Yonca Güventürk
Genel Yüklenici : DATA İnşaat Tur. Tic. Ltd.
Çelik Uygulama : TABOSAN A.Ş.
oluşuyor.

Ödüle değer bulunan projeler arasında Santiago Calatrava'nın Belçikada'ki köprüsü ve Atina Olimpiyat Stadyumu, Norman Foster'ın Fransadaki Millau Viyadüğü ve Christian de Portzamparc'ın Lüksemburg'daki Konser Salonu da bulunuyor. Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsünün ilk binası 2002 8. Ulusal Mimarlık Sergisinde 'Yapı ve Yaşam Çevresi' ödülünü almış, II. Binası ise 2004 9.Ulusal Mimarlık Sergisinde 'Yapı Dalı' ödül adayı olmuştu.

Yarışma sonuçları hakkında daha fazla bilgi almak için, ECCS'in www.steelconstruct.com sitesine bakabilirsiniz.