BASF, Çevreci Ürünleriyle Öne Çıkıyor



Dünyanın öncü kimya şirketlerinden BASF, kimyanın sürdürülebilir yapılara olan katkısını Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul’da sergiliyor. Bu yıl 36.’sı düzenlenen fuara, Yapı Kimyasalları ve Performans Ürünleri birimleriyle katılan BASF, salon 10/stand 211’de yer alıyor.

Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük fuarı olan Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, bu sene 1.150 katılımcı firmanın ürün ve hizmetlerini 110.000'i aşkın ziyaretçiyle buluşturuyor. Uzun yıllardır bu fuara katılan BASF, aralarında binaların enerji verimliliğini arttırmaya yönelik ürünlerin de bulunduğu pek çok çözümü sektörün beğenisine sunuyor. Diğer sergilenecek ürünler arasında, binaları daha dayanıklı hale getiren ve bunun neticesinde bakım ve tamir gereksinimlerini azaltan materyaller bulunuyor.

BASF Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Başkanı Volker Hammes, “Ekonomik başarıyı, sosyal sorumluluk ve çevre korumasıyla bir araya getiriyoruz. Amacımız, sürdürülebilirliği daha önce hiç olmadığı kadar işlerimize entegre etmek. İnovasyonların, sürdürülebilir inşaatın anahtarı olduğunun bilincindeyiz” dedi.
 
Binaların enerji ayak izinin iyileştirilmesi

BASF’nin Yapı Fuarı’nda sergileyeceği çözümler arasında cephe, çatıve güneş kollektörleri için Beton Katkı Sistemleri, Performans Zemin Kaplama Çözümleri, Koruyucu Boya/Kaplama Sistemleri, Dış Cephe Yalıtımı, Yapı Güçlendirme, Perimetre Yalıtımı ve Yalıtım Sistemleri yer alıyor.

Benzersiz bir beton sertleşmesi hızlandırıcısı olan X-seed®, beton endüstrisine yüksek kalite ve enerji verimliliği sunarak zaman ve para tasarrufu sağladığı gibi; karbon emisyonlarının azaltılmasına da yardımcı oluyor. BASF’nin Ucrete® zemin kaplamaları, zorlu endüstriyel ortamlarda uzun süre dayanıklılık gösterme özellikleri ve hızlı kurulumlarıyla “Dayanıklı zemin kaplamaları’’ olarak sektörde ön plana çıkıyor. Senerflex® ve Multitherm® ürün portföyü, binaların enerji verimliliğini arttırmaya yardımcı oluyor. Klasik polistiren malzemesi olan Styropor®’un gelişmiş bir versiyonu olan Neopor®, bir ayna gibi ısıl radyasyonu yansıtan ve ev içerisinde sıcaklık kaybını azaltan özel grafit partikülleri içeriyor.

BASF’nin enerji verimliliğini arttırmaya yönelik çözümlerin tümünü bir arada kullanıldığı "Model Ev", Türkiye’de ilk defa Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul'da sergilenecek. BASF Türk Pazar Geliştirme Yöneticisi Koray Uygur’un tanıtımını yapacağı Model Ev’de ziyaretçiler farklı bina yapıları için farklı sürdürülebilirlik çözümlerini aynı anda görme fırsatını yakalayabilecek.