BASF Türkiye’ye Verdiği Önemi Vurguladı


BASF, çeşitli ülkelerde düzenlediği “Market Place of Innovation” kapsamındaki “Yapı Günü” etkinliklerinin son halkasını İstanbul’da gerçekleştirerek, Türkiye’nin BASF için önemini bir kez daha vurguladı.

Tophane Kültür Merkezi’nde bugün (29 Mayıs 2008) yapılan organizasyon yapı sektörünün oyuncularını da buluşturdu. BASF’in üst düzey yöneticilerinin de katıldığı organizasyonda basınla bir araya gelen Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge CEO’su Dr. Gerhard W. Schwarz, BASF’nin iklim değişikliği konusunda yaptığı çalışmaları aktardı.  

“Her yıl Ar-Ge çalışmaları için ayrılan 1,4 avroluk kaynağın üçte biri iklim değişikliği ile ilgili ürün geliştirmeye ayrılıyor’ diye konuşan Schwarz, “ekonomi” ve “ekoloji”ye atıfta bulunarak “BASF ‘eko-verimlilik’ araştırması yapmadan herhangi bir yatırım kararı almıyor. Bu yılın başında eko verimlilik araştırmalarının yapılması için ‘Sürdürülebilirlik Konseyi’ kuruldu ve bir arkadaşımız görevlendirildi” dedi.

Schwarz, basın mensuplarının “Neden Türkiye?” sorusunu ise “Türkiye pazarı çok büyük, global ve dinamik bir pazar. Türkiye bizim için önemli bir ülke. Fakat BASF sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde faaliyet gösteriyor” diye yanıtladı.

Ayrıca Schwarz, terfi aldığı için 30 Mayıs 2008 tarihinde İstanbul’daki görevinden ayrılacağını da sözlerine ekledi.

BASF evi
Yapı Günü kapsamında gerçekleştirilen “Binalarda enerji verimliliği ile ilgili BASF ürünleri” başlıklı seminere ise ilgi yoğundu. Dr. Dirk Funhoff tarafından verilen seminerde, sıfır enerji tüketen “Sürdürülebilir bir gelecek için BASF evi” dikkat çekti. Funhoff, toplantıda “Bir yapıyı en ekonomik şekilde nasıl nasıl enerji verimli hale getiriyoruz?” sorusuna yanıt aradı.