Basın Ekspres Yolunu Altın Deposu Yapacak



Milliyet'ten Yavuz Karaman'ın haberine göre, Gayrimenkul projeleri geliştirmek üzere 9 yıl önce kurulan Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları A.Ş. (Kuyaş) bölünerek gayrimenkul yatırım ortaklığı oluşumu çalışmalarını başlattı. Kuyaş Genel Müdürü Ahmet Çilesiz, kooperatif olarak doğan ve bugün yüzde 100’ü halka açık bir şirket haline gelen firmalarının, bu gelişimiyle Türkiye’de bir ilke imza attığını söyledi. Çilesiz,  2014 yılında gayrimenkul projelerine odaklanan Kuyaş’ın, İstanbul’da hayata geçirilecek iki yeni projenin daha hazırlıklarını sürdürdüğünü vurguladı.

Kentsel dönüşüm planı

Kuyaş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, şirketin bugün sahip olduğu arsalar üzerinde iddialı projeler gerçekleştirirken, bir yandan da kentsel dönüşüm gibi orta vadeli hedefler için adımlar attığını söyledi.

Finans ve prestijli proje alanı olarak belirlenen Basın Ekspres  üstünde Kuyumcukent, İstanbul Vizyon Park Ofis ve Merkez Plaza Blokları projelerine imza attıklarını anlatan Metiner, “Projelerimizde yaşam başlarken, Merkez Bankası Avrupa Vezne Merkezi, Merkez bankası ve borsa İstanbul Takasbank Saklama Merkezi, Loomis Para Taşıma Şirketi, Altın Antreposu ve İstanbul Altın Rafinerisi ve Kuyumculuk sektörünün ileri gelen firmaları binamıza taşındı” dedi.

Borsa İstanbul’a ofis

Kuyaş’ın aynı bölgede biri 8 bin 500, diğeri de 4 bin 500 metrekare olmak üzere iki arsaya daha sahip olduğunu anımsatan Sait Erdal Metiner, arsalarda iddialı projelere başlayacaklarını açıkladı. Metiner, şöyle konuştu:

“4 bin 500 metrekarelik arsada 30 bin metrekare inşaat alanında 30 milyon dolarlık yatırımla geliştirdiğimiz projeye 2014’ün ilk yarısı dolmadan başlayacağız. Türkiye'de bir ilk olacak Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası Saklama Merkezi ve bünyesindeki ‘Altın Saklama Merkezi’ni burada hayata geçireceğiz. Borsada işlem görenlerin altınlarının saklanabileceği özel kasa dairelerinin olacağı bir yapı hizmete sunulacak. Buradaki 7500 metrekarelik alanı KDV hariç 17 milyon liraya sattık. 2015 sonunda Borsa İstanbul’un Altın Saklama Merkezi'ni burada faal hale getireceğiz. Kuyumcukent lokasyonu, Avrupa yakasındaki finans merkezine dönüşmede çok önemli bir aşamayı tamamlamış olacak.”

GYO olmak için yetki aldı

Kuyaş’ın artık bir gayrimenkul yatırım ve inşaat şirketi olduğuna dikkat çeken Metiner, aktifinde bulunan arsaları amacına en uygun ve karlı biçimde değerlendirmeye devam edeceklerini söyledi. Metiner, “Biz bölünerek GYO kurma konusunda çalışmaları başlatma ile ilgili genel kuruldan ön yetkiyi almıştık. Çalışmalar başladı. Uygunluk sağlandığında pay sahipleri bilgilendirilecek” dedi.

550 milyon $ yatırım yaptı

Kuyaş olarak şimdiye kadar 550 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını ifade eden Metiner, yeni dönemde konut yatırımları da planladıklarını ve bu çerçevede  TOKİ ile görüştüklerini söyledi.