Başkan Tartan: Kentin Fotoğrafı İyi Çekilecek



Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle bir araya geldi. Tartan, gazetecilik mesleğinden belediye başkanlığına kadar uzanan süreci anlattı, projeleri hakkında bilgi verdi. Başkan Tartan; yol yapmak, park açmak, temizlik yapmak gibi işlerin rutin görevler arasında bulunduğunu, ancak yeni nesil belediyecilikte kentin fotoğrafını çok iyi çekmek gerektiğini dile getirdi.

Turizm, tarih, kültür ve sanat çalışmalarının kenti geliştirip zenginleştirdiğini ve istihdam sahaları yarattığını vurgulayan Tartan, şöyle dedi:

“Yeni nesil belediyecilik, insanı ve sosyal değerleri daha fazla ön plana çıkaran bir belediyecilik. Eskiye dönüp baktığımızda belediyecilikle ilgili karşımıza çıkanlar, kaldırım, kanalizasyon, yol, su gibi şeylerdi. Bunlar 50 yıl öncede kaldı. Bu işler rutin hale geldi. Günümüzde bir kenti, yolları yapılmamış düşünemeyiz. Kentin fotoğrafını çekeceksiniz, yapısına uygun projeler yapacaksınız. Örneğin, ‘İzmir’e uçak sanayisi kuracağım’ derseniz, bu, ayakları yere basmayan yaklaşım olur. Turizm, tarih, kültür ve sanat çizgisi üzerinden yürürseniz, kenti geliştirme imkanı bulursunuz. Kent geliştikçe istihdam artar. Gençler başta olmak üzere herkes o pastadan pay almaya başlar.”