Başkan Topbaş'tan Teleferik ve Cami Açıklaması



Saraçhane’deki Başkanlık Makamı’nda Singapur Başbakan Yardımcısı, Maliye ve İşgücü Bakanı Tharman Shanmugaratam, Singapur Sanayi ve Ticaret Bakanı Nezdinde Devlet Bakanı Lee Yi Shyan'ı kabul eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ziyaret sonrasında gazetecilerin gündemdeki konulara dair sorularını yanıtladı.

Çamlıca’ya yapılacak cami projesi

Bir soru üzerine Çamlıca’ya yapılacak cami projesine değinen Topbaş, “Sayın Başbakanımız dün de ifade etti. Çamlıca’da tepenin alt tarafında bir cami projesini hayat geçirmek istiyor. Konuyla ilgili çalışmalarda görüşümüz var. Caminin mimari tarzının nasıl olacağını söylemek istemiyorum. İstanbul’a önemli bir aktivite alanı kazandırılacak. Planlara caminin işlenmesi gerekiyor. Bunu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapacak” dedi.

İstanbul Boğazı’na teleferik
 
İstanbul Boğazı’nda teleferik projesinin de gündemlerinde olduğunu belirten Başkan Topbaş, “Etiler-Altunizade teleferik projemiz var; İstanbul Boğazı'nı geçen bir proje. Çamlıca aktarmalı gidecek. Cami projesinden önce düşündüğümüz bir proje. Önemli bir kent kazanımı olacağını düşüyoruz. Teleferik çalışmalarını dört yıl önce başlattık. Bazı dünya ülkelerinde bunu başarıyla yapanlar var. Yap işlet olarak vermek istiyoruz. Saatte 6 bin yolcu kapasitesine sahip olacak bir sistem olacak. Ulaşımla ilgili önemli bir imkân olacak ve iki kıtayı teleferikle geçmek heyecan verici olacak” dedi.

3.köprü

3.köprü ile ilgili de konuşan Başkan Topbaş 3.köprü projesinin İstanbul’a önemli katkı sağlayacağını söyledi. Özellikle kış aylarında karlı ve yağmurlu havalarda ikinci köprüde trafik kazalarının arttığına vurgu yapan Başkan Topbaş, “Çünkü 30 binin üzerinde kamyon ve tır geçiyor. Trafiğin yoğun olduğu bir köprü. İstanbul’un başta kazalar olmak üzere kent yoğunluğuna nefes aldıracak. 2015’e kadar yapılacak ve kente katkı sunacak. Yüklenici firmanın da başarıyla süresinde yapmasını bekliyoruz” dedi.