Başkanın Yol İsyanı



2 bin kişi ile beldenin en yoğun nüfuslu mahalleleri arasında yer alan Merkez Ayiçi Mahallesi'nde oturanlar, özel bir şirkete ait kömür ocağından çıkan hafriyatı, mahallenin içinden geçen 5 kilometrelik stabilize yolun giriş ve çıkışına döktürdü. Kamyonlarla getirilerek dökülen hafriyat ile yol ulaşıma kapandı. Araçlar, mahalledeki ara yollara yönlendirildi. Polis, alternatif yol bulunması nedeniyle yolun açılması için müdahalede bulunmadı.

Mahalleli tepkili

DHA'nın haberine göre, yolu ulaşıma kapattıkları yerde toplanan mahalle sakinleri tepkilerini dile getirdi. Kışın çamur, yazın da özellikle kömür ocaklarında çalışan kamyonların ve diğer araçların geçişi sırasında ortaya çıkan toz nedeniyle pencerelerini açamaz duruma geldiklerini belirten mahalleli, yolun asfaltlanmasını istedi. Yaklaşık 50 kişilik grup, yol yapılıncaya kadar hafriyatın kaldırılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Mahalle Muhtarı Mehmet Duman, 17 Mayıs 2010'da 30 madencinin öldüğü grizu faciasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın beldeye gelişi ile 12 kilometrelik yolun asfatlandığını hatırlatarak, "Bu yolların yapılması için toplu ölümlerin olması mı gerekiyor?" dedi.

Belediye Başkanı: Utanıyorum

Belediye Başkanı Hasan Fahri Yıldırım da yolun yapılması için İller Bankası kredisi kullanmak amacıyla İçişleri Bakanlığı'na müracaat ettiklerini, ancak borçlanma limitini aştıkları için 'red' cevabı aldıklarını söyledi. Başkan Yıldırım, "Bu konuda girişimlerimiz yine devam edecek. Vatandaşın yolu kapatması önemli. Biran önce yolun yapılmasını istiyorlar. Tozu orada vatandaş yiyor. Belediye olarak gücümüz ortada. Benim gücüm bu kadar. Maddi kaynak bulamıyorum. Birisi derse ki; 'Madem bulamıyorsun istifa et', bugün istifa etmeye hazırım. 5 bin 200 metre yol var. Bu yolu yaptırmamak nedir? Ben artık utanıyorum, kendimden utanıyorum, bulunduğum makamdan utanıyorum. Bu dönemin sonunda kesinlikle aday olmayacağım" dedi.