Başkanlar, Selçuk için El Ele Verdi



Selçuk’un, İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olması kesinleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kurmaylarıyla birlikte inceleme yapmak üzere ilçeyi ziyaret etti. Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür’le de bir araya gelen Kocaoğlu, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Selçuk’un, pek çok SİT alanı içeren, fazla sorunu bulunmayan bir ilçe olduğunu kaydeden Kocaoğlu, şöyle konuştu:

‘Metro buraya uzanacak’

“Aliağa-Menderes hattının Torbalı’ya kadar uzatılması için TCDD’yle görüşmelerimiz devam ediyor. 2’nci etapta Selçuk’a uzatılması için de çalışmalar var. İZSU, Fen İşleri ve İZBETON ekiplerinin buradaki çalışmaları da aralıksız sürüyor. Özellikle tarım alanlarının yanındaki asfaltlama çalışmaları, ürün kalitesi açısından da son derece önemli.”

Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, “Büyükşehir’e en kolay intibak eden belediye biziz” dedi. İzmir ve Selçuk’un geleceği için ortak çalışacaklarını söyleyen Ülgür, “Biz, siyasi olgunlukta, yönetici olgunluğunda insanlarız. Bağlanma sürecindeki yaklaşımından dolayı Sayın Başkan’a teşekkür ederiz. Bağlanma ile ilgili prosedürlerin tamamlanmasının ardından, ilçemizde Büyükşehir’in hizmetleri, görevleri başladı” diye konuştu.